MEB'den Arapça Ödülleri - Son Dakika
Eğitim

MEB'den Arapça Ödülleri

MEB\'den Arapça Ödülleri

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürü İrfan Aycan, okullarda Arapçanın geliştirilmesine yönelik kitap ve müfredat çalışmalarının devam ettiğini belirterek, "Öğrencilerimizi yurt içinde ve yurt dışında dil eğitim merkezlerinde yetiştirmeyi planlıyoruz" dedi.

19.05.2013 09:59

Din Öğretimi Genel Müdürlüğünün koordinasyonunda, Akademi Lisans ve İlmi Araştırmalar Derneği, Fatih Kültür ve Eğitim Vakfı, Türk Anadolu Vakfı ve Türkiye İmam Hatipliler Vakfı tarafından düzenlenen "4. Uluslararası Arapça Yarışmaları Ödül Töreni", Selçuklu Belediyesi Uluslararası Spor Salonu'nda gerçekleştirildi.

Aycan, Arapçanın, imam hatip liselerinde okutulan temel derslerden biri olduğunu belirterek, "Son yıllarda Arapça konuşulan ülkeler arasında Türkiye'nin siyasi ve stratejik öneminin artması, Arapça öğrenimine olan ilgiyi artırmıştır. İslam bilgi medeniyetinin Arapça ile başlayıp, günümüze kadar gelişerek devam etmesi, İslam kültür ve medeniyetinin yeniden ihyası, bu dilin öğrenimine olan ihtiyacı devamlı canlı tutmaktadır" diye konuştu.

Arapça yarışma ve etkinliklerin, dile olan ilgiyi artırdığını ifade eden Aycan, şöyle konuştu:

"Bugün, bu eşsiz medeniyetin devasa eserleri olan ilim külliyatını anlamak, gönül coğrafyamız ile iletişim kurmak, medeniyetimizi anlayıp analiz etmek için Arapça önemli bir anahtardır. Okullarımızda Arapçanın geliştirilmesine yönelik müfredat ve kitap çalışmalarımız devam ediyor. Önümüzdeki süreçte daha iyi bir Arapça öğretiminin gerçekleştirilmesi için öğrencilerimizi yurt içinde ve yurt dışında dil eğitim merkezlerinde yetiştirmeyi planlıyoruz."

Türkiye İmam Hatipliler Vakfı Genel Başkanı Ecevit Öksüz ise imam hatip lisesi öğrencilerinin ülke ve millet sevdalısı olduğunu dile getirerek, "İmam hatipli genç, hiçbir zaman gerginliğin, kavganın, adam kayırmanın, adaletsizliğin ve insan fıtratına aykırı davranmanın tarafı olmamıştır. Aldıkları eğitim ve kültürdendir ki var oldukları tüm alanlarda, doğruluk ve dürüstlükten ayrılmadılar, ayrılmazlar. Bilgi paylaşımında ve insan ilişkilerinde açık ve şeffaftırlar" diye konuştu.

Öksüz, "Böyle programlarda Kur'an-ı Kerim'in dilini anlama ve öğrenmede hünerlerini sergileyen imam hatipli kardeşlerimi yürekten tebrik ediyorum. Bu organizasyonda emeği geçenleri, Türkiye İmam Hatipliler Vakfı adına kutluyorum" dedi.

Törenin sonunda, 80 ilden yaklaşık 3 bin öğrencinin katıldığı yarışmada bilgi, şiir, hitabet ve musiki dallarında dereceye girenlere ödülleri verildi. Arapça şiirler okuyan öğrenciler, salondakilerden alkış aldı.

AA

Kaynak: EgitimNerede.com

Son Dakika Eğitim MEB'den Arapça Ödülleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement