Şehir'de Esm Yüksek Lisans Programı Başlıyor - Son Dakika
Eğitim

Şehir'de Esm Yüksek Lisans Programı Başlıyor

Şehir\'de Esm Yüksek Lisans Programı Başlıyor

İstanbul Şehir Üniversitesi Endüstri ve Sistemler Mühendisliği (ESM) Yüksek Lisans Programı İçin Başvurular Başladı.

23.12.2010 13:25

Tezli yüksek lisans programına seçilecek az sayıda üstün nitelikli öğrenciye yüksek seviyede burs sağlanacak programa 7 Ocak 2011 tarihine kadar başvuru yapılabilecek.

Köklü geçmişi ile 25 yıldır eğitim ve düşünce hayatına katkı sağlayan Bilim ve Sanat Vakfı tarafından kurulan İstanbul Şehir Üniversitesi bahar dönemi için Endüstri ve Sistemler Mühendisliği (ESM) Yüksek Lisans Programı'na öğrenci kabul edecek. Öğrencilerin temel bilim, matematik ve mühendislik konularındaki becerilerini geliştirmeyi ve bu bilgileri sanayi ile iş dünyasındaki problemlere nasıl uygulayacaklarını göstermeyi amaçlayan programa son başvuru tarihi 7 Ocak 2011.

ESM Yüksek Lisans Programı'nın mühendislik, matematik, fen ve yönetim bilimlerindeki lisans derecesine sahip öğrencilerin başvurabileceği çok disiplinli bir program olduğunu anlatan İstanbul Şehir Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölüm Başkanı ve Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Muammer Koç, "ESM tezli yüksek lisans programına seçilecek az sayıda üstün nitelikli öğrenciye yüksek seviyede burs vereceğiz. Bu şekilde seçilen öğrenciler 2 yıl içinde yüksek lisans programlarını tamamlayarak yurtdışındaki ve içindeki seçkin üniversitelere doktora yapmak üzere yönlendirilecek. Böylece ülkemizin araştırmacı ve öğretim üyesi ihtiyacının karşılanmasına katkı sağlamayı amaçlıyoruz" dedi.

ABD'nin saygın üniversitelerinden mezun, akademi ve/veya sanayi tecrübeleri geniş bir öğretim kadrosuna sahip olduklarını vurgulayan Koç, sanayi ve iş dünyasının uzmanlık ihtiyacına yönelik olarak ise tam zamanlı bir öğrencinin 1 yılda tamamlayabileceği tezsiz yüksek lisans programı da tasarladıklarını söyledi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Eğitim Şehir'de Esm Yüksek Lisans Programı Başlıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement