Tatilde Kitap Okumayan Öğrenciler Dikkat! - Son Dakika
Eğitim

Tatilde Kitap Okumayan Öğrenciler Dikkat!

Tatilde Kitap Okumayan Öğrenciler Dikkat!

İlkokula yeni başlamış öğrenciler, uzun tatillerde okuma yapmadıkları taktirde okuma ve yazmayı unutabiliyorlar.

31.07.2013 03:00

Zambak Okuma Kitapları Yayın Yönetmeni Mehmet Azim, 2,3 milyon öğrencinin bu yıl 1. sınıftan 2. sınıfa geçtiğini belirterek, uzun tatil dönemlerinin özellikle 1. sınıfta okuma-yazma öğrenen çocukları olumsuz etkileyebildiğini bildirdi.

Zambak Yayıncılık'tan yapılan açıklamada; eğitim uzmanlarının 6-7 yaşlarda öğrenmenin kesintisiz bir süreç gerektirdiği görüşüne vurgu yapılarak aksi halde öğrencilerin unutmuş olduğu bilgileri tekrar öğrenmek için yeniden çaba harcaması gerektiğinin altını çizildi.

Açıklamada görülerine yer verilen Mehmet Azim 2,3 milyon öğrencinin bu yıl 1. sınıftan 2. sınıfa geçtiğini belirterek, öğrencilerin yeni öğrendikleri okuma yazma bilgilerini tekrar etmedikleri takdirde, unuttuklarını kaydetti. Yapılan araştırmalarda öğrenme kayıplarının en çok matematik ve Türkçe derslerinde görüldüğünü açıklayan Mehmet Azim, "Okuma- yazmayı yeni öğrenen ilkokul birinci sınıf öğrencileri için ise uzun tatiller, akıcı okuyamama sıkıntılarına neden olabiliyor. Bu tehlikeye karşı çocuğun yaşına uygun, öğrencinin ruh dünyasında yeni ufuklar açacak, psikolojisini bozmayacak, az sayfalı kitaplar tercih edilmeli. Ailece, birlikte okuma saatlerinin olması, öğrenciyi daha iyi motive edecektir. Bu öğrenciler aynı zamanda günlük tutmak, ilginç olayları not almak gibi yazma etkinliklerinin de içinde tutulmalıdır" ifadelerini kullandı.

Mehmet Azim, çocukların akıcı okuması için de anne-babalara tekrarlayıcı okuma, okuyucu tiyatroları oluşturmak, eşli (ikili) arkadaşlı okuma, koro halinde okuma gibi tekniklerin uygulanması tavsiyesinde bulundu.

Kaynak: EgitimNerede.com

Son Dakika Eğitim Tatilde Kitap Okumayan Öğrenciler Dikkat! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement