415 Bayana İş İmkânı - Son Dakika
Ekonomi

415 Bayana İş İmkânı

415 Bayana İş İmkânı

Siirt Valiliği il merkezindeki mahallelerde kurulan ve aktif olarak çalışan 11 halı ve 2 kilim atölyesinde, 412 bayanın istihdam edildiğini bildirdi.

23.08.2013 14:50  Güncelleme: 14:30

Siirt Valiliği himayesinde, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile Halk Eğitim Merkez Müdürlüğü tarafından koordine edilen çalışmayla, il merkezindeki mahallelerde kurulan ve aktif olarak çalışan 11 halı ve 2 kilim atölyesinde, 412 bayanın istihdam edildi.

SYDV'den sorumlu Vali yardımcısı Mustafa Pala, Afetkonutları (Keşkol) ve Conkbayır mahallesinde bulunan halı atölyelerinde incelemelerde bulunarak, kursiyerlerle sohbet etti. Buradaki yetkililerden bilgi aldı.

El sanatları, kültürel kimliklerin en canlı ve anlamlı belgeleri olduğunu ifade eden Vali yardımcısı Mustafa Pala,"İlimiz Valisi Sayın Ahmet Aydın'ın himaye ve destekleri ile il merkezinde 11 halı ve 2 Kilim atölyesinde, 412 bayanın istihdam edildiğini, bu sayının artması için büyük çaba sarf ettiklerini" belirtti.

Genç kız ve kadınların sanat öğrenerek, aile bütçelerine katkıda bulunmalarını çok önemsediklerini belirten Vali yardımcısı Pala," bu amaçla kapanan halı atölyelerini yeniden faaliyete geçirmek için girişimlerde bulunduk. Bunun sonucunda özel sektörle anlaşarak, il merkezimizdeki çeşitli mahallerimizde halı atölyelerini yeniden faaliyete geçirdik. Ayrıca Halı Atölyelerine katılan bayanlarımızı sosyal yardımlaşma vakfından destekleyerek, kendilerine çeşitli nakdi ve ayni yardımlarda da bulunuyoruz. Dolayısıyla sosyal ve ekonomik yönü bulunan bu atölyelerin işletilmesini çok önemsiyoruz."dedi.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Ekonomi 415 Bayana İş İmkânı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement