Bakan Yardımcısı Elitaş Malatya'da istişare toplantısın katıldı - Son Dakika
Ekonomi

Bakan Yardımcısı Elitaş Malatya'da istişare toplantısın katıldı

Bakan Yardımcısı Elitaş Malatya'da istişare toplantısın katıldı Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Yunus Elitaş, depremde etkilenen iş dünyasının ekonomik hayatının idamesini temin edebilmek bilmek için neler yapılabilir buna odaklandıklarını söyledi.

07.04.2023 19:05  Güncelleme: 19:29

Bakan Yardımcısı Elitaş Malatya'da istişare toplantısın katıldı

MALATYA - Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Yunus Elitaş, depremde etkilenen iş dünyasının ekonomik hayatının idamesini temin edebilmek bilmek için neler yapılabilir buna odaklandıklarını söyledi.

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası'nda Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Yunus Elitaş, Gelir İdaresi Başkanı Bekir Bayrakdar, Ziraat Bankası, Halk Bankası, Vakıflar Bankası ve Türkiye Katılım Bankaları Birliği temsilcilerinin katılımlarıyla istişare toplantısı düzenlendi.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu 6 Şubat'taki depremlerde Malatya'nın büyük hasar aldığını belirterek," Bu şehirlerden iş dünyası olarak gitmek istemiyor şehirlerimizde var olmayı istiyoruz. Depremlerde etkilenen şehirlerdeki milliyetçilik kavramının önemli olduğunu görüyoruz insanlarımız bu şehirleri terk etmedikleri sürece bu şehirler var olacak ve şehirlerin gelişmesi büyümesi bu insanlarla olacak."dedi

Depremin ilk anında itibaren devletin sıkıntıların bertaraf edilmesi için çaba gösterdiğini aktaran Sadıkoğlu," Depreminin ölçeğinin büyük olması biranda yaraların sarılmasın da anlık hareket etmenin önüne geçti ilerleyen süreçte durumun toparlanacağına inanıyoruz. Yerel koordinasyon da ciddi zayıflıklar görüyoruz. İstişareden uzak tamamen sivil toplum örgütleri ile diyalog kopukluğu içerisinde bizlerden bertaraf fikirlerin bizlerin adına yürütülürken fikirlerimizin alınmadığını görüyoruz buda bizi üzüyor. Bu şehir yeniden yapılandırılırken burada yaşayan inşalarının düşüncelerinin alınmasının kıymetli diye düşünüyorum" ifadelerini kullandı

Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Yunus Elitaş ise depremde etkilenen iş dünyasının ekonomik hayatının idamesini temin edebilmek bilmek için neler yapılabilir buna odaklandıklarını belirterek," Dün Hatay'da akşam Osmaniye geçtik sabah Kahramanmaraş'taydık şimdi buradayız . Hatay dümdüz olmuş bir şehir, Hatay öyle iken bu tarafa geldiğimizde yaklaşık 400-500 kilo metrelik bir alanda deprem yıkıma neden oldu. Bizler bugün itibaren neler yapabiliriz sanayi ticaret odamızın üyeleri açısından biran önce toparlanıp ekonomik hayatlarının idamesi için ne yapabiliriz bir şuan ona odaklanmış durumdayız. Daha önce Kahramanmaraş ve Hatay'da toplantılar yaptık. Başkanım toplantısı öncesi belirtti özellikle finansmana erişim ve vergilendirme noktasında beklentilerin olduğunu söyledi. Konular hakkında imkanlar çerçevesinde elimizden gelenleri yaparak sizlere yardımcı olmaya çalışacağız.

Bakan Yardımcısı Elitaş Malatya\'da istişare toplantısın katıldı
Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Bakan Yardımcısı Elitaş Malatya'da istişare toplantısın katıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement