Balıkçılar Ramazanda Umduğunu Bulamadı - Son Dakika
Ekonomi

Balıkçılar Ramazanda Umduğunu Bulamadı

Balıkçılar Ramazanda Umduğunu Bulamadı

Av yasağının ardından durgun bir döneme giren ve ramazanda işlerinin açılmasını uman balıkçılar, çeşidin az, fiyatların yüksek olması nedeni ile ramazanda da istedikleri satışı yapamadı Balıkçı Şener: "En ucuz balığın bile kilogramı 10 lira. Bu, balığın çeşidine göre 30 liraya kadar gidiyor"

03.07.2014 16:46

Ramazanda işlerinin açılmasını uman balıkçılar, çeşidinin az, fiyatların yüksek olması nedeniyle satış yapamamaktan şikayetçi.

Tezgahlarında az miktarda mezgit ve barbunya ile kültür balıklarına yer veren Karadenizli balıkçılar, ramazan ayından da umduğunu bulamadı.

Ordu kent merkezinde balık tezgahı bulunan Mesut Arslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 15 Nisan'da başlayan av yasağının devam ettiğini, trol ve gırgırların denize açılamadığını ancak küçük teknelerle dip avcılığının yapılabildiğini söyledi.

Küçük teknelerin de kıyıya boş döndüğünü belirten Arslan, ramazanda balık çeşidi ile satışların da artacağını umduklarını ancak ramazanın umdukları gibi geçmediğini dile getirdi. Tezgahlarının ramazan ayında boş kaldığını ifade eden Arslan, şöyle konuştu:

"Ramazan balığın yumurtlama ve en az olduğunu döneme denk geldi, dolayısıyla tezgahlarımız boş kaldı. Ağustos ayının ortalarına kadar balık olacağını tahmin etmiyoruz. Artık ramazan boyunca tezgahlarda, günübirlik gelen az miktardaki deniz balıklarının yanı sıra kültür balıkları olur. Zaten balık olsa da hava sıcaklığı nedeniyle vatandaş pek ilgi göstermiyor. Tabi buna fiyatların çok yüksek olması da eklenince balık satışları duruyor."

"Fiyatlar 10 liradan başlıyor"

Balıkçılardan Savaş Şener ise en düşük balığın kilogram fiyatının 10 liradan başladığını vurguladı.

Az olan balığın fiyatının çok yüksek olduğunu anlatan Şener, "Mesela en ucuz balığın bile kilogramı 10 lira. Bu balığın çeşidine göre 30 liraya kadar gidiyor. O yüzden talep çok az. Bir ay öncesine kadar hem fiyatlar daha iyiydi hem balık vardı. Balık az, fiyat yüksek. Maalesef şu an balıkçılar en zor günlerini yaşıyor" dedi.

Bu arada, Ordu'da mezgit ve barbunyanın kilogramı 20, kültür balıkları ise 15 liradan satışa sunuluyor. - Ordu

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Balıkçılar Ramazanda Umduğunu Bulamadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement