Btk, Türk Telekomünikasyon'un Ücret İadesine İlişkin Yöntemini Belirledi - Son Dakika
Ekonomi

Btk, Türk Telekomünikasyon'un Ücret İadesine İlişkin Yöntemini Belirledi

Btk, Türk Telekomünikasyon\'un Ücret İadesine İlişkin Yöntemini Belirledi

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurulu, Türk Telekomünikasyon A.Ş. tarafından deaktivasyon işleminin gerçekleştirilmesi gereken tarih ile fiilen gerçekleştirildiği tarih arasındaki gün bazındaki süreye karşılık gelen kıst olarak hesaplanan ücretin iadesine yönelik yöntemi belirledi.

17.02.2014 15:34

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurulu, Türk Telekomünikasyon A.Ş. tarafından deaktivasyon işleminin gerçekleştirilmesi gereken tarih ile fiilen gerçekleştirildiği tarih arasındaki gün bazındaki süreye karşılık gelen kıst olarak hesaplanan ücretin iadesine yönelik yöntemi belirledi. Buna göre karar kapsamında iade yapılacak abonelerden aktif konumda olanlara ilişkin iadeler, abone tercihine göre Türk Telekomünikasyon ofislerinden nakit ödeme, adına kayıtlı banka hesabına iade, ödenmemiş fatura borçları ya da bir sonraki dönem faturalarından mahsup yöntemleri ile yapılacak.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun (BTK) internet sitesinde yayımlanan Kurul kararında, 20 Ağustos 2013 tarihli Kurul Kararı kapsamında, Türk Telekomünikasyon tarafından deaktivasyon işleminin gerçekleştirilmesi gereken tarih ile fiilen gerçekleştirildiği tarih arasındaki gün bazındaki süreye karşılık gelen kıst olarak hesaplanan ücretin, bu zaman zarfında Türk Telekomünikasyon'dan hizmet almaya devam eden aboneler de dahil olmak üzere, tüm abonelere iadesinin gerçekleştirilmesine karar verildi. Söz konusu karar kapsamında iade yapılacak abonelerden aktif konumda olanlara ilişkin iadelerin abone tercihine göre Türk Telekomünikasyon ofislerinden nakit ödeme, adına kayıtlı banka hesabına iade, ödenmemiş fatura borçları ya da bir sonraki dönem faturalarından mahsup yöntemleri ile yapılması karara bağlandı. Yine 20 Ağustos 2013 tarihli Kurul kararı kapsamında iade yapılacak abonelerden pasif konumda olanlara ilişkin iadelerin Türk Telekomünikasyon ofislerinden nakit ödeme iade, borcu olan abonelerin borcundan düşülmesi yöntemleri ile yapılmasına karar verildi. Karar kapsamında iade yapılacak abonelerden GSM/e-posta bilgisi bulunan pasif abonelere iade bilgilerinin SMS ve e-posta yoluyla iletilerek iadesini alması için ofislere yönlendirilmesi şeklinde bir yöntem benimsenmesi kararlaştırıldı.

-ULAŞILAMAYAN ABONELER-

Karar kapsamında iade yapılacak abonelerden GSM/e-posta bilgisi bulunmayan abonelerin kayıt altına alınmak kaydıyla coğrafi numaralarına çağrı merkezinden yapılacak aramalarla bilgilendirilmesi, telefonla da ulaşılamayan ve posta

masrafını aşan iade tutarı bulunan pasif abonelere iade tutarları ve yöntemi hakkında bir kez de "posta yolu ile bildirim" yapılması karara bağlandı.

Kurul, Türk Telekomünikasyon internet sitesinin ana sayfasında konuya ilişkin bir duyuru yapılması, bu duyurunun 31 Aralık 2015 tarihine kadar sitede yer alması, söz konusu duyurunun numaraları geç taşınan abonelere yönelik ücret iadesi başlığı eklenerek iadenin dayanağı, iade tutarı ve iadenin nasıl yapılacağı hususunun açıkça belirtilmesi gerektiğine karar verdi.

20 Ağustos 2013 tarihli Kurul Kararı'nın dördüncü maddesinde geçen "iadelerin Kurul Kararının Türk Telekom'a tebliğinden itibaren 3 ay içerisinde tamamlanması ve yapılan işlemlere dair Kuruma bilgi vermesi" ifadesinin "iadelere ilişkin abonelerin 1 Nisan 2014 tarihine kadar bilgilendirilmesi, abonelerin söz konusu iadeleri 31 Aralık 2015 tarihine kadar alabilmesinin sağlanması ve Türk Telekom tarafından 15 Ocak 2016 tarihine kadar konu ile ilgili yapılan çalışmalar ve duruma ilişkin Kurumumuza bilgi verilmesi" şeklinde değiştirilmesi hususlarına karar verildi.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Ekonomi Btk, Türk Telekomünikasyon'un Ücret İadesine İlişkin Yöntemini Belirledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement