Enerco Lng İzni Aldı - Son Dakika
Ekonomi

Enerco Lng İzni Aldı

Enerco Lng İzni Aldı

Doğalgaz Piyasasının Tedarikçi Firmalarından Biri Olan Enerco Enerji'ye Lng (Sıvılaştırılmış Doğal Gaz) İthalatı İzni Verildiği Bildirildi.

18.02.2010 15:54

Doğalgaz piyasasının tedarikçi firmalarından biri olan Enerco Enerji'ye LNG (sıvılaştırılmış doğal gaz) ithalatı izni verildiği bildirildi.

Enerco Enerji'den yapılan açıklamada Türkiye doğal gaz pazarında serbest  tüketiciler ve doğal gaz dağıtım firmalarına doğal gaz satışı yapan Enerco  Enerji'nin, LNG ithalatına hak kazandığı belirtildi.

Yıllık 2,5 milyar metreküp doğal gaz ithalat hakkına sahip olan Enerco  Enerji'ye, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından verilen ithalat  lisansının süresinin 2020 yılında sona ereceğine dikkatin çekildiği açıklamada  görüşlerine de yer verilen Enerco Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Baltacı,  doğal gaz piyasasında bölgenin önemli aktörlerinden biri olmayı hedeflediklerini  bildirdi.

Baltacı, Enerco Enerji'nin, arz emniyeti ve müşterilerine gaz teminatına  esneklik kazandırmak için LNG lisansını aldığını vurgulayarak, “Enerco Enerji,  liberal gaz piyasasında pazardaki payını arttırmak için çalışmalarını  sürdürecektir. Amacımız sadece Türkiye'de değil, bölgemizdeki gaz piyasasının  önemli aktörlerinden biri olmaktır” ifadelerini kullandı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Enerco Lng İzni Aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement