Eroin Tabuta Giriyor, Gümrükçü Hayal Gücünü Zorluyor - Son Dakika
Ekonomi

Eroin Tabuta Giriyor, Gümrükçü Hayal Gücünü Zorluyor

Eroin Tabuta Giriyor, Gümrükçü Hayal Gücünü Zorluyor

Gümrük Müsteşarı Emin Zararsız, Kaçakçıların Yeni Yöntemler Geliştirme Konusunda Oldukça Uzman Sayılabileceklerini Söyledi.

11.09.2008 01:38

Gümrük Müsteşarı Emin Zararsız, kaçakçıların yeni yöntemler geliştirme konusunda oldukça uzman sayılabileceklerini söyledi.

Gümrük çalışanları olarak her zaman kaçakçılardan bir adım önde olmaları gerektiğini vurgulayan Zararsız, bu kapsamda teknolojinin tüm imkanlarını kaçakçılıkla mücadelede kullandıklarını kaydetti. Kaçakçılıkta kullanılan zulaların önünü almanın çok zor olduğunu belirten Zararsız, "Konuya (Ben bu işlerle mücadele için görevlendirilmiş kişiysem, benim de hayal dünyam onlardan daha ileri düzeye gelebilmeli ve onların hayal edebileceği şeyleri, ben de hayal edip buna göre de tedbirler geliştirmeliyim) düşüncesiyle yaklaşmamız gerekiyor" dedi.

Yaratıcı zulalar

Son bir kaç yıl içinde Gümrük Muhafaza ekiplerince gerçekleştirilen operasyonlarda oldukça ilginç kaçakçılık yöntemlerinin ortaya çıkarıldığını anlatan Gümrükler Muhafaza Genel Müdürü Neşet Akkoç, da şu bilgileri verdi: "Ekiplerimiz tabut içinde, ayakkabı tabanında, kalorifer peteğinde, konserve kutusunda, bibloların içinde, ampul içlerinde, içi özel olarak kesilip zula haline getirilmiş kitaplarda uyuşturucu ele geçirdiler. Ayrıca, araçların dingilleri arasına, arka tampon çamurluk içine, şaseye, zeytinyağı kutuları içine, yasal yüklerin arasına, kasaya yapılan zulalara, araçların direksiyon simitlerine kadar birçok yerde uyuşturucu zulaları oluşturan kaçakçılar, Gümrük Muhafaza ekiplerince yakalandı."

Tabutta eroin

Akkoç, değişik yöntemlerle uyuşturucu kaçakçılığına örnekler de verdi. Buna göre, Türkiye’den yurt dışına çıkış yapmak üzere Kapıkule Gümrük Kapısı’na gelen bir TIR’da, 29 tabutun içine gizlenmiş 220 kilogram eroin ele geçirildi. Halkalı Gümrüğündeki bir TIR’ın içinde bulunan piknik tüpünden 2.5 kilogram eroin çıktı. İstanbul’da operasyon düzenlenen bir evde 2 adet ampulün içinde esrar bulundu. Atatürk Havalimanında Bulgaristan uyruklu bir kadının cinsel organında, paketler halinde 526 gram eroin ele geçirildi. .

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Eroin Tabuta Giriyor, Gümrükçü Hayal Gücünü Zorluyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement