İhtiyaçtan Satılık Banka - Son Dakika
Ekonomi

İhtiyaçtan Satılık Banka

İhtiyaçtan Satılık Banka

ABD'nin Önde Gelen Bankalarından Biri Olan Washington Mutual, Kendisini Satışa Çıkardı.

18.09.2008 18:00

ABD'nin önde gelen bankalarından biri olan Washington Mutual, kendisini satışa çıkardı.

Reuters'ın kaynaklarına dayandırarak duyurduğu habere göre potansiyel alıcılar arasında Citigroup, HSBC, JPMorgan Chase ve Wells Fargo yer alıyor.

Büyük Buhran geri döndü

Bir dev banka daha satıldı/ Flaş  

ABD'de yılbaşından bu yana 13 bankaya el konulurken, son olarak Lehman Brothers da iflasını istemişti. Dünyanın en büyük sigortacısı olan AIG FED'in verdiği 85 milyar dolarla kurtarılmış, Merrill Lynch de Bank America'nın kanatları altına sığınarak fırtınadan kurtulmuştu.

Öte yandan sırada Morgan Stanley'in olduğu söylentileri de had safhaya ulaştı. Bugün Morgan'ın Wachovia Bank ile resmi görüşmelere başladığı yönünden haberler gelirken, piyasalar merakla bu görüşmenin sonucunu bekliyor.

Morgan Stanley satılıyor

ABD'nin en büyük bankaları arasında bulunan Washington Mutual da kendine yeni sahip arıyor. Uzmanlar, olası bir satışın çok da uzak olmadığını savunuyor.

Washington Mutual hisseleri son bir yıl içerisinde yüzde 94 değer kaybederken, özellikle mortgage kredilerinin yarattığı tedirnlik tam bir kaçışa neden oldu.

Bankanın son üç çeyrekteki zararı ise 6.3 milyar dolara ulaştı. Bu yılın üçüncü çeyreğinde de 4.5 milyar dolarlık zarar bekleniyor.

 

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi İhtiyaçtan Satılık Banka - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement