İMMİB Kalifiye Eleman İhtiyacını Karşılıyor - Son Dakika
Ekonomi

İMMİB Kalifiye Eleman İhtiyacını Karşılıyor

İMMİB Kalifiye Eleman İhtiyacını Karşılıyor

İMMİB Erkan Avcı Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi, işletmelerin kalifiye eleman ihtiyacını karşılamaya yönelik eğitim modelinde örnek oldu.

24.12.2012 12:27  Güncelleme: 12:29

Bu yıl açılan İMMİB Erkan Avcı Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi, işletmelerin kalifiye eleman ihtiyacını karşılamaya yönelik eğitim modelinde örnek oldu Bu yıl açılan İMMİB Erkan Avcı Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi, işletmelerin kalifiye eleman ihtiyacını karşılamaya yönelik eğitim modelinde örnek oldu. Bin kişinin okuduğu, 24 derslik, 8 laboratuar ve 3 atölyeye sahip okulun öğrencilerinin işleri şimdiden hazır. İDDMİB Başkanı Tahsin Öztiryaki, okulda, nitelikli eleman yetiştirmenin yanısıra, tasarım ve Ar-Ge çalışmalarının da yapıldığını söyledi. Öztiryaki, "Burada tasarımın tohumlarını atıyoruz" dedi.

İMMİB'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Türkiye'nin 2023 hedeflerine ulaşabilmek için tasarım, inovasyon ve Ar-Ge'yi gündeminden düşürmeyen ihracatçılar, bir yandan da eğitime yatırım yapıyor. Türkiye'nin ilk endüstriyel tasarım okulu olan ve bu yıl açılan İMMİB Erkan Avcı Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi büyük ilgi görüyor. İlk yılında bin öğrenci ile eğitime başlayan Erkan Avcı Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi, ihracatçıların ortak çabaları ile kuruldu. Okul, İstanbul Maden ve Metaller İhracatçı Birlikleri (İMMİB) bünyesinde yer alan İstanbul Demir ve Demir Dışı Metaller İhracatçıları Birliği (İDDMİB), İstanbul Elektrik-Elektronik, Makine ve Bilişim İhracatçıları Birliği (İEEMBİB) ve İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıları Birliği'nin (İKMMİB) ortak ürünü oldu.

-KALİFİYE ELEMAN İHTİYACINI KARŞILAMAYA ÇALIŞIYORUZ-

İlk eğitim yılının ilk yarısını değerlendiren İDDMİB Yönetim Kurulu Başkanı Tahsin Öztiryaki, ilgili sektörlerin kalifiye eleman ihtiyaçlarını karşılamaya çalıştıklarını, ara elaman sıkıntısının bu okulda yetişecek öğrencilerle giderileceğini kaydetti. Okulda 24 derslik, 8 laboratuar ve 3 atölye bulunduğunu anlatan Öztiryaki, şöyle konuştu:

"Bir taraftan işsizlikten yakınılıyor, bir taraftan da sanayici kalifiye elaman bulamıyor. Bu sorunu çözmeye çalışıyoruz. Burada öğrencileri modern tekniklerle geleceğe hazırlıyoruz. Teknik eleman ihtiyacımız var. Eğitime yaptığımız bu yatırım, sanayinin bu konudaki açığını kapatacak. Okulda kalifiye eleman yetiştirmenin yanısıra Ar-Ge, tasarım ve inovatif ürünler üzerine de çalışmalar yapılıyor. Burada tasarımın tohumlarını atıyoruz." - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Ekonomi İMMİB Kalifiye Eleman İhtiyacını Karşılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement