İnci Akü İhracatta Sektörünün Lideri - Son Dakika
Ekonomi

İnci Akü İhracatta Sektörünün Lideri

İnci Akü İhracatta Sektörünün Lideri

İnci Akü 24'üncü Kuruluş Yılında Başarılı Çalışmalara İmza Atıyor.

05.09.2008 12:01

İnci Akü 24'üncü kuruluş yılında başarılı çalışmalara imza atıyor.

İnci Akü,2006 yılını ; 2005 yılına göre yaklaşık % 50 büyüyerek , 65 M$ civarında toplam satış  ve 30 ülkeye 23 M$ ihracatla , 2007 yılını da 2006 yılına göre yaklaşık  % 68 büyüyerek  ,  125 MUSD civarında toplam satış ve yaklaşık 40 ülkede 70 M$ toplam dış satışla kapattı.

1984 yılında Manisa Organize Sanayi Bölgesi’nde kurulan İnci Akü San. ve Tic.A.Ş. kuruluş aşamasında misyonu olarak belirlediği ,  müşteri memnuniyeti prensibi  ile 1985 yılında akü üretimine başladı. O gün için Avrupa’nın en önemli üreticilerinden biri olan Avusturya kökenli Jungfer Baren firması ile lisans anlaşması yapan, devamında uzun bir dönem CEAC ve Exide gruplarıyla da ortaklıklar yapan  İnci Akü San.ve Tic. A.Ş., yakaladığı kalite ve teknoloji seviyesiyle otomotiv sektöründe tercih edilen tedarikçi olarak sektöre akü sevkiyatına başladı. Starter akünün yanında stasyoner ve traksiyoner aküleri de ürün gamına ekleyerek, hızlı gelişmesine paralel olarak 1986 yılında ilk ihracatını yaptı.

Bugün hızlı bir büyüme gösteren İnci Akü, İstanbul Sanayi Odası’nın, 2007 yılı sonuçlarına göre açıkladığı Türkiye’nin en büyük 500 sanayi şirketi sıralamasında 339. sıraya yükselerek en hızlı çıkış yapan 5.sanayi kuruluşu oldu, ve yine Türkiye İhracatçılar Meclisi’ nin açıkladığı Türkiye’nin en büyük ilk 1000 ihracatçı firmasında rakiplerini geride bırakarak 231. sıraya yükselerek,  sektörünün ihracat lideri konumuna geldiğini göstermiş oldu.

İnci Akü , bu hızlı ve istikrarlı gelişimi nedeniyle, Referans Gazetesinin düzenlediği ve 2008 Mart ayında açıklanan, 2007 yılı sonuçlarına göre , değişime en hızlı ayak uyduran , teknolojik gelişim, kalite , verimlilik , satış artışı , karlılık gibi konuların ele alındığı bu prestijli yarışmada hem Taşıt Araçları ve Yan Sanayicileri dalında , hem de tüm sektörler içerisinde büyük ödülü alarak  yılın en hızlı balığı olarak bir başarıya daha imza attı. 

 

Tescilli Başarılar

Kalitenin sadece nihai ürün kontrolü ile sağlanamayacağının bilincinde olarak, kalite yönetim sistemleri üzerindeki çalışmalarının sonucu olarak ,1995 yılında ISO 9002 belgesiyle başlayan sertifika yolculuğuna yıllar itibariyle gerekli tüm belgelere ulaşarak devam etti. ISO 16949 kalite yönetim sistemi , ISO 14001 çevre yönetim sistemi sertifikalarına ilave olarak , Ford Otosan’ dan Q1 kalite sertifikası da alarak , Ford’un global tedarikçisi konumuna geldi.  2008 Mart ayında Tofaş tarafından 5.cisi düzenlenen 2007 yılı performanslarının değerlendirildiği ,  yılın tedarikçi kalite ödülünde, Yılın Tedarikçisi ödülünü alarak başarılarına  bir tanesini daha ekledi.

İnci Akü, 2008 yılında ISO 18001 iş sağlığı ve güvenliği belgesini de alarak , çalışanlarına verdiği önemi vurgulamayı hedefliyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi İnci Akü İhracatta Sektörünün Lideri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement