Gümrük vergisinin sıfırlanması sonrası Türkiye'den İngiltere'ye gıda ihracatı hız kazandı - Son Dakika
Ekonomi

Gümrük vergisinin sıfırlanması sonrası Türkiye'den İngiltere'ye gıda ihracatı hız kazandı

Gümrük vergisinin sıfırlanması sonrası Türkiye\'den İngiltere\'ye gıda ihracatı hız kazandı

2021 yılından itibaren yürürlüğe giren Serbest Ticaret Anlaşması sonrasında Ocak ayından bu yana Türkiye'den İngiltere'ye gıda ihracatı hız kazandı.

30.03.2021 15:05  Güncelleme: 17:41

Özellikle zeytinyağında kilo başına uygulanan 1.45 euroluk gümrük vergisi, bu alanda faaliyet gösteren firmaları ciddi anlamda sıkıntıya sokuyordu. Yağın kilo fiyatının yaklaşık %40'ı civarında olan bu tutarın 1 Ocak'tan itibaren sıfırlanması sektör temsilcileri tarafından memnuniyetle karşılandı.

Gümrük vergisinin sıfırlanması sonrası Türkiye'den İngiltere'ye ilk gıda ihracatı gerçekleşti

"İNGİLİZLER ZEYTİNİMİZİ VE ZEYTİNYAĞIMIZI ÇOK BEĞENİYOR"

Ticaretin yapılan gümrük anlaşması neticesinde 0 gümrük vergisi ile sorunsuz gerçekleştiğini söyleyen Arnas Gıda CEO'su Behiye Teymur, Türkiye ile İngiltere arasında yapılan anlaşmaların çok olumlu olduğunu belirtti. Gümrük vergisinin sıfırlanması ile birlikte 2021 yılında iki ülke arasındaki ticari ilişkilerin zirve yapacağını ifade eden Teymur, "İngiltere büyük bir pazar ama daha önce bizim gibi dünya çapında satış yapan şirketlere yüksek gümrük vergisinden dolayı kapalıydı. Şimdi kapılar açıldı. Biz de İngiltere pazarına satış yapmaya başladık. İngilizler zeytinyağımız ve zeytinlerimizi çok beğeniyor" dedi.

İngiltere'nin AB'den ayrılması Türk şirketlerine yaradı
Arnas Tarım CEO'su Behiye Teymur

AB İLE SORUNUN ÇÖZÜLMESİNİ BEKLİYORLAR

Açıklamasının devamında Ticaret Bakanlığı'na da bir çağrı yapan Teymur, "Ticaret Bakanlığı'nın AB ile zeytinyağı konusunda görüşmeler yaparak yüksek gümrük vergisi sorununu çözmesini bekliyoruz. Örneğin Tunus bu anlaşmayı yapmış durumda. Şu an bu duvar sadece Türklere yönelik çalışıyor" şeklinde konuştu.


Son Dakika Ekonomi Gümrük vergisinin sıfırlanması sonrası Türkiye'den İngiltere'ye gıda ihracatı hız kazandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement