İpek Kağıt Çalışanları Grevde - Son Dakika
Ekonomi

İpek Kağıt Çalışanları Grevde

İpek Kağıt Çalışanları Grevde

İpek Kağıt'a ait Yalova ve Manisa'daki fabrikalarda toplu sözleşme görüşmeleri anlaşmazlıkla neticelenince 185 işçi greve çıktı.

21.06.2013 16:13

İpek Kağıt'a ait Yalova ve Manisa'daki fabrikalarda toplu sözleşme görüşmeleri anlaşmazlıkla neticelenince 185 işçi greve çıktı.

İpek Kağıt, grevi yazılı bir açıklama ile kamuoyuna duyurdu. Yapılan yazılı açıklamada, "Kuruluşumuz İpek Kağıt ile Selüloz-İş Sendikası arasında yaklaşık altı aydır devam eden toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde ne yazık ki anlaşma sağlanamamış ve 21 Haziran 2013 Günü Yalova ve Manisa fabrikalarımızda grev başlamıştır. Temizlik kağıdı sektöründe, mavi yaka çalışanlarına sektöründe en yüksek ücreti veren ve yine sektöründe toplu iş sözleşmesi yapma hakkına sahip tek kuruluş olan İpek Kağıt, bu karardan büyük üzüntü duymaktadır. Kuruluşumuz tarafından sendikaya sunulan, ücretlerin yüzde 12, sosyal yardımların yüzde 27 artırılarak, toplam artışın yüzde 16,5 olduğu son teklifimiz kabul edilmemiştir. Kuruluşumuzun anlaşma konusundaki bütün çabalarına rağmen olumlu cevap alınamamıştır. Yapılan görüşmeler sonrasında süreç anlaşmazlıkla sonuçlanmış ve 185 sendikalı çalışanımızı kapsayan grev başlamıştır. İpek Kağıt olarak mavi yakalı çalışanlarımıza daha iyi şartlar sağlamak üzere enflasyonun üzerinde bir zam oranı sunarak, son dakikaya kadar çözüm bulma yolunda iyi niyetli çaba göstermemize rağmen, bu çabalarımızın karşılığını bulamamasından büyük üzüntü duyuyoruz. Geldiğimiz bu noktada çalışanlarımızın sağduyusuna olan inancımız tamdır" denildi. - YALOVA

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi İpek Kağıt Çalışanları Grevde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement