İtso Üyelerine Ipard Destekleri Anlatıldı - Son Dakika
Ekonomi

İtso Üyelerine Ipard Destekleri Anlatıldı

İtso Üyelerine Ipard Destekleri Anlatıldı

İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası'nın (İTSO) ev sahipliğinde Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu'nun (TKDK) Bursa İl Koordinatörleri tarafından IPARD programı kapsamında çiftçiye verilecek hibe kredi ve desteklerle ilgili bilgilendirme...

28.02.2013 17:20

İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası'nın (İTSO) ev sahipliğinde Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu'nun (TKDK) Bursa İl Koordinatörleri tarafından IPARD programı kapsamında çiftçiye verilecek hibe kredi ve desteklerle ilgili bilgilendirme toplantısı yapıldı.

İTSO Konferans Salonunda gerçekleşen toplantıda TKKD Bursa İl Koordinatörlüğü tarafından görevlendirilen uzmanlar; Proje Başvuru Yönetim Birim Amiri Bünyamin Yavuz, Kıdemli Başvuru Kabul Uzmanı Raziye Karataş, Kıdemli Yerinde Kontrol Uzmanı Nezih Erdem Bedel, ilçe genelindeki tarım ve hayvancılık sektörlerinde faaliyet gösterenlere IPARD Programı hakkında bilgiler verdiler.

İTSO Meclis Başkan Yardımcısı Ahmet Uğur, İnegöl'ün sanayi merkezi olduğu kadar tarım ve hayvancılık alanında da söz sahibi olduğunu altını çizdi. Ahmet Uğur İnegöl'de tarım ve hayvancılık sektöründe faaliyet gösteren kurum, kuruluş ve üreticilerin bilgilendirilmesi için söz konusu toplantıyı düzenlediklerinin altını çizerek, "İTSO Yönetimi ve meclisi olarak üyelerimizin ilgi duyduğu her alanda gerekli bilgilendirme toplantılarını yapmaya devam edeceğiz" dedi.

TKDK Bursa İl Koordinatörlüğü uzmanları ise, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu'nun Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti eş finansmanı ile sağlanan kaynakların kırsal kalkınma programlarında uygulanmasına yönelik faaliyetlerin gerçekleştirilmesi için Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'na bağlı bir kurum olarak kurulduğunu anlattılar. Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu'nun bu gaye doğrultusunda Türkiye'de tarım sektörünün gelişmişlik seviyesinin artırılması, kırsal alanda yaşayan nüfusun refah seviyesinin yükseltilmesi ve Türkiye'nin AB'ye uyumunun sağlanmasını hedeflendiği belirtildi.

Uzmanlar yatırımcıya sağlanan hibe tutarının yüzde 75'inin AB bütçesinden, yüzde 25'inin ise Türkiye Cumhuriyeti bütçesinden sağlanacağını kaydettiler. TKDK Bursa İl Koordinatörlüğü uzmanları, "Başvuru sahipleri sunacakları proje kapsamında makine ekipman alımı, yapım işleri, teknik proje ve iş planı hazırlama giderleri başta olmak üzere hizmet alımı ve görünürlük harcamaları için hibe desteği alabilecekler" dediler.

Uzmanlar, Avrupa Birliği Destekli IPARD Projesi kapsamında 2016 yılına kadar kullanılmak üzere yaklaşık 900 milyon Euro'luk tahsisatı yanında 300 milyon Euro da Türkiye desteği ile 1 milyar 200 bin Euro civarında bir kaynak oluştuğunu ve bu paranın Türkiye havuzunda beklediğini belirtti. Türkiye genelinde 42 ilin proje kapsamında olduğu, ilk proje kabullerinin Şubat ayı içerisinde başladığı kaydedildi.

(MŞ)

28.02.2013 16: 59: 14

TSI

NNNN - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi İtso Üyelerine Ipard Destekleri Anlatıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement