Kobider Başkanı Nurettin Özgenç: "Genç ve Kadın Girişimciler Daha Fazla Desteklenmeli" - Son Dakika
Ekonomi

Kobider Başkanı Nurettin Özgenç: "Genç ve Kadın Girişimciler Daha Fazla Desteklenmeli"

Kobider Başkanı Nurettin Özgenç: "Genç ve Kadın Girişimciler Daha Fazla Desteklenmeli"

(KOBİDER) Başkanı Nurettin Özgenç, genç ve kadın girişimcilerin daha fazla desteklenmesi gerektiğini belirtti.

21.10.2012 13:55

Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler Derneği

(KOBİDER) Başkanı Nurettin Özgenç, genç ve kadın girişimcilerin daha fazla desteklenmesi gerektiğini belirtti.

KOBİDER açıklamasında, Türkiye'nin de içinde bulunduğu Avrupa'da insan sermayesine duyulan ihtiyacın giderek artacağı ve kadınların da burada kilit bir rol oynayabileceği belirtilerek, Avrupa ülkelerine oranla daha düşük olan kadın girişimci sayısının artırılması gerektiği vurgulandı.

Avrupa'da kadınların, kendi işinde çalışan toplam nüfusun yüzde 34,4'ünü oluşturduğunu vurgulayan Özgenç, "Ülkemizde kadın girişimci oranı yüzde 7 civarında. Bu sebeple girişimci sayısının artırılması için kadınların iş kurmaya heveslendirilmesi gereklidir" dedi.

Ülkemizde kadın girişimci sayısının artmasına rağmen, oranların arzu edilen düzeye olmadığını dile getiren Özgenç, "Üretmek kadar hizmeti doğru anlatmak da önemli. Kalkınmanın, ekonomik büyümenin, istihdam artışının temelinde girişimcilik yatıyor. Özellikle kadın ve genç girişimcilerin desteklenmesi yalnızca onları değil, Türkiye'yi ilgilendiriyor. Gerek bölge ve gerekse ülke ekonomisinin gelişimine katkı sağlamak istiyorsak, kadın girişimcilerin önünü açmalıyız. Türkiye'de kadın girişimci oranının geçen yıllara nazaran artması, girişimcilik kültürünün ülke geneline yayılması sevindirici bir gelişmedir. Kadın girişimci kavramının Türkiye'nin en değerli kavramlarından birisi olduğu görülüyor. Her şeyden önce girişimciliği arttırmak, Türkiye'nin bütün ekonomik ve sosyal girişimlerini verimli şekilde kullanmak zorundayız. Ekonominin temelini oluşturan girişimcilik, kalkınmanın da en önemli unsurudur. Bu açıdan baktığımız zaman hem girişimcilik kavramı anlamında hem de kadın girişimci bağlamında gayret gösterilmesi gereklidir" şeklinde konuştu.

Muhabir: Ahmet Hacıfazlıoğlu

Yayıncı: Yılmaz Yıldız - İSTANBUL

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Kobider Başkanı Nurettin Özgenç: 'Genç ve Kadın Girişimciler Daha Fazla Desteklenmeli' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement