Laleli Fashıon Shoppıng Festivali' Başlıyor - Son Dakika
Ekonomi

Laleli Fashıon Shoppıng Festivali' Başlıyor

Laleli Fashıon Shoppıng Festivali\' Başlıyor

Laleli Sanayici ve İş Adamları Derneği’nin (LASİAD) bu yıl 24-30 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşecek olan 4. Laleli Fashion Shopping Festivali LASİAD markalarını tanıtarak 13 ülkeden gelecek misafirlerine ev sahipliği yapacak.

19.08.2015 14:54

Laleli Sanayici ve İş Adamları Derneği'nin (LASİAD) bu yıl 24-30 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşecek olan 4. Laleli Fashion Shopping Festivali LASİAD markalarını tanıtarak 13 ülkeden gelecek misafirlerine ev sahipliği yapacak.

24-30 Ağustos 2015 tarihleri arasında 4. sü düzenlenecek Laleli Fashion Shopping Festival bu yıl da tüm renkliliği ile bölgeyi canlandıracak. Laleli Sanayici ve İş Adamları Derneği LASİAD tarafından düzenlenen Laleli Fashion Shopping Festival yurt dışı odaklı pazarların büyümesini ve çeşitlenmesini hedeflemekte. Rusya, Ukrayna, Azerbaycan, Kazakistan, Belarus, Kırgızistan, Özbekistan, Cezayir, Angola, Nijerya, İran, Güney Afrika ve Gana gibi 13 farklı ülkeden gelen alım heyetleri bölgenin ticari dinamizmini güçlendirmenin yanı sıra pazar portföyünü daha da çeşitlendirmektedir. Gelen misafirler açık alanda kurulacak ve özel olarak tasarlanmış standlarda dünya modasının en yeni trendlerini görme imkanı bulacaklar. Böylelikle alıcıların önemli fırsatlardan yararlanmasını ve Laleli bölgesi ile güçlü ticari işbirlikleri oluşturma fırsatı veriliyor.

Laleli Sanayici ve İş Adamları Derneği (LASİAD) Başkanı Giyasettin Eyyüpkoca, "Tekstil, hazır giyim, deri, ayakkabı, turizm, aksesuar ve lojistik gibi birçok farklı sektörün yer aldığı Laleli'de bu yıl dördüncüsünü organize edeceğimiz Laleli Fashion Shopping Festivali yoluyla ülkemizin tanıtımına ve gelişimine en üst düzeyde katkı sağlamayı amaçlıyoruz. 1997 yılında kurulan derneğimiz o günden bu yana ülke ekonomisine, turizmine ve istihdamına büyük güç katmaktadır. Yurt içi ve yurtdışında büyük yankı uyandıran bu festivalin en büyük amaçlarından birisi de Laleli'nin on yıllardır süregelen ticari ivmesini daha da yukarıya taşımak ve misafirlerimize moda, alışveriş ve eğlencenin coşkusunu bir arada ve etkili bir biçimde sunmaktır. Bunu Laleli farkı ve anlayışı ile ortaya koyarken özgün bir o kadar da seçkin bir ticaret merkezi olma yolundaki ilerleyişimizi aralıksız sürdürmekteyiz. Bu anlamda festival ruhunun ve enerjisinin Laleli'nin tüm sokaklarında hissedildiğini rahatlıkla söyleyebilirim. Bu denli bütünlük içerisinde ve tüm kademelerin eşzamanlı olarak işlediği bir derneğin yaptığı organizasyon da kuşkusuz üst düzeyde başarılı ve adından söz ettirecek nitelikte olmaktadır" diye belirtti.

Giyasettin Eyyüpkoca, konuşmasına şöyle devam etti: "Laleli, ülkemizde ve dünyada değişen ekonomik koşullara karşın yıllardır istikrarlı bir biçimde büyüyen dinamik ve yenilikçi bir ticaret merkezidir. Türkiye'nin en güçlü ve etkin ticari bölgelerinden olan Laleli'de bu yıl dördüncüsünü düzenleyecek olduğumuz moda ve alışveriş festivalimiz yine birbirinden renkli şovlar, defileler, eğlence ve moda gösterileriyle 24-30 Ağustos tarihleri arasında sizlerle buluşuyor. Moda ve alışverişin büyük buluşmasına sahne olacak bu organizasyon bu yıl çok daha coşkulu ve heyecanlı olacak.

Bu sene takvim olarak sezon açılışına çektiğimiz festivalimizin özellikle Rusya-Ukrayna hattında yaşanan olumsuz gelişmeler ve bunların bölgemize etkilerini minimuma indirme noktasında gayet önemli olduğunu düşünüyorum. Geçtiğimiz süreçte temel hedef pazarlarımızdan olan bu iki ülkedeki ekonomik ve siyasi sorunlar gerek Laleli gerekse de ülke ekonomimizi birçok alanda olumsuz yönde etkilemiştir. Bu zorlu döneme karşın yılın ikinci yarısından itibaren görülen iyileşme sinyalleri ise bizleri fazlasıyla ümitlendirmiştir. Biz yaklaşık 5 yıllık bir planlama ile geliyoruz. Yönetim Kurulu'nu devraldığımızda 1 hafta arama konferansı yaptık. Bu konferansta kısa-orta ve uzun vadeli planlar yaptık. Hedef pazarları iyi belirlememiz gerektiğini, büyümekte olan pazarları seçmemiz gerektiğini söylemiş, Rusya'nın bugün geldiği noktayı o günlerden görmüştük. Rusya'da bir kan kaybı olacağını ve o kan kaybını kapatacak pazarlar üretmemiz gerektiği konusunda bir çalışma yapmıştık. 3 yıl önce bu kapsamda heyetler belirledik ve bu heyetlerden biri İran'a gidip geldi. O dönem İran'ın bizim için çok elzem bir pazar olabileceğini, yanı başımızda olduğunu ve nükleer görüşmeler sonuçlandığında biz eğer o pazarda olursak herkesten önce yol alabileceğimiz kanaatini taşıdık ve bu fikri İTO ve Ekonomi Bakanlığı ile paylaştık ve onlar bize destek verdi. O dönem heyetlerden bir kısmı da Arjantin ve Brezilya'ya gitti. Bu pazarlar da Türkiye için önemli pazarlar. Brezilya, Güney Amerika ve Afrika pazarlarının Laleli için hedef pazarlar arasında olduğunu aktardı. Rusya Laleli pazarının yüzde 27'sine Ukrayna'nın yüzde 12'sine sahip. Buradaki yüzde 40'a varan kaybı, hedef pazarlardan kapatabilmek için çalışmalar yaptık olumlu sonuçlar elde ettik.

Düzenleyeceğimiz bu büyük festival ile artık kriz metaforunu gündemimizden tamamen silmeyi ve ticari gelişimimize odaklanmayı da amaçlamaktayız.Bizler böylesine etkili organizasyonları elbirliği ile hayata geçirirken ne yazık ki ülkemize komşu olan nerdeyse bütün ülkeler birçok farklı ve kronik sorunla yüzleşmekte, çözüm yolları aramaktadırlar. Onların yaşadığı bu sorunlar ise direkt ya da dolaylı olarak bizlere yansımaktadır. On yıllar boyunca ticaret ve turizm alanında ülkemize büyük katkılar sunan Laleli, tüm bu hengame ve kargaşa içerisinde de olsa ilerlemeye ve ülke ekonomimize maksimum katkı sunmaya gayret etmektedir. Düzenlediğimiz bu festivalin ana prensiplerinden birisi de budur. Bugün başlı başına bir marka olan ve ülke imajına büyük faydalar sunan Laleli Fashion Shopping Festival, yaşanan tüm global sorunlara karşı bizlere nefes aldıran büyük, seçkin ve görkemli bir organizasyondur.

Bugün yalnızca gelişmekte olan değil Avrupa ülkeleri gibi gelişmiş ekonomiler dahi durgunlukla boğuşurken bizim LASİAD olarak böylesine ses getiren organizasyonlar düzenleyebilmemiz Laleli'nin bir arada hareket edebilme becerisinin bir neticesidir. Yaptığımız tüm bu başarılı aktivite ve organizasyonların ülkemiz adına da önemli bir rol model olduğumuzu belirtmek isterim. Dünya türlü krizlerle boğuşurken bizim ortaya koyduğumuz bu çıktılar bana göre ders kitaplarında okutulacak düzeyde başarılı faaliyetlerdir. Bu festival, insanların bir araya gelebilmesi, aynı yöne bakarak aynı hedef doğrultusunda güç birliği oluşturması adına örnek teşkil edecek bir davranışlar bütünüdür. Bu açıdan bölge firmalarımızın hepsini tek tek tebrik ediyor, kutluyorum.

Her şaheserde olduğu gibi hiçbir başarı bir çırpıda, kendiliğinden ve emek harcamadan ortaya çıkmıyor. LASİAD olarak bu yılki festivalin hazırlıklarına yaklaşık bir yıl önce başladık. Her şeyi tek tek düşünüp en ince ayrıntısına kadar kurguladık. Geçtiğimiz üç yılın kazanımlarını arttırma adına birçok yenilik ve etkinlikle festivalimizi güçlendirdik. Yine geçtiğimiz yıl olduğu gibi birçok farklı ülkeden alıcıları ülkemize davet ettik, masraflarını karşılamak kaydıyla yabancı alım heyetleri oluşturduk. Geçtiğimiz yıl ilkini gerçekleştirdiğimiz alım heyeti organizasyonunu bu yıl çok daha profesyonel ve verimli bir biçimde dizayn ettik. Umuyorum ki bu programla geçtiğimiz sene olduğu gibi bu yıl da büyük çaplı iş bağlantıları gerçekleştirir ve ekonomimizi güçlendirme noktasında en üst düzeyde destek sunmuş oluruz.

Birkaç yıl önce belirlediğimiz ve uzun süredir analiz ettiğimiz hedef pazarların tamamını kapsayan bu aktivite neticesinde Afrika, Orta Asya, Güney Amerika ve Orta Asya ülkeleri ile olan ticaretimizde büyük ve pozitif gelişmeler beklemekteyiz.

LASİAD olarak büyük ve tarihi bir misyonumuz olduğunu düşünüyoruz. Laleli gibi dinamik, enerjik ve ekonomik anlamda aktif bir bölgenin tek sivil toplum kuruluşu olarak üzerimizde ağır bir yük olduğunun bilincindeyiz. Bu minvalde geçtiğimiz yıl LASİAD ve İTO girişimleri sonucunda hayata geçen Tahran Türk Hazır Giyim Ürünleri Fuarı'nı bu yıl Gana ve Cezayir gibi birkaç farklı ülkede daha hayata geçirmeyi umuyoruz. Bu sayede İran'da yakaladığımız başarılı ivmeyi bu ülkelerde de sürdürmeyi ve potansiyel pazarlarımızı çeşitlendirmeyi amaçlamaktayız.

Tabi bahsettiğimiz tüm bu süreç ve kazanımlar takdir edersiniz ki ülke olarak yönetimsel sorunlarımızın çözüldüğü ve uzlaşının hakim olduğu bir ortamda realize edilebilir. Ülke gündeminin iç politik sorunlar yerine ekonomik ve reform odaklı gelişmesi, bizim gibi bölge ve derneklerin hedeflerine doğru yol alması açısından oldukça önemlidir. Bu noktada ülkemizin siyasal perspektifinin rayına oturduğu ve ideallerimize doğru yol alacağımız günleri sabırsızlıkla beklediğimizi belirtmek isterim.

Hiçbir başarı tesadüf değildir. Hele hele böylesine büyük organizasyonlar muhakkak ki üstün özveri, gayret ve liyakat isteyen eller tarafından ortaya konabilir. İnanmış, kalbi ve yüreği birlikte çarpan insanlar ancak büyük işler başarabilir. Bu anlamda her zaman yanımızda olan ve tek kelimeyle Laleli sevdalısı diyebileceğim Fatih Belediye Başkanımız Sayın Mustafa Demir Beyefendi'ye ayrıca teşekkürü bir borç biliyorum. Bir kamusal kurumun özel sektör ile birlikte bu denli el ele vermesi sanırım Türkiye nezdinde rastlanılabilir bir durum değildir. Bu içten güç birliği ve taşın altına elini koyma cesareti değerli başkanımızın şahsına münhasır bir özelliği olsa gerek. Dürüstlük ve samimiyet temelli bu yol arkadaşlığının ülkemizin tüm kurumlarına yansımasını ümit ettiğimi ayrıca belirtmek isterim. Hedef ülke menfaat ve kazanımları olduğunda kişi ve kurumların nasıl ve ne şekilde bir araya gelmeleri gerektiği ve hangi doğrultuda hareket etmeleri hususunda yapısal bir tez olacak bu birliktelik adına başkanımıza tekrardan sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.

Bu yıl dördüncüsünü düzenleyecek olduğumuz bu festival global bir markaya dönüşürken bizlere bir kez daha inanan ve sponsor olan Garanti Bankası'na ve değerli yetkililerine ayrıca şükranlarımı sunuyorum. Ülkemizde yaşanan tüm olumsuz gelişmelere rağmen aynı yön ve hedefe doğru yol aldığımızı görmek bizleri fazlasıyla sevindirmektedir. Yine festivalimize sponsor olan T.C. Ekonomi Bakanlığı'na, İstanbul Ticaret Odası'na, Türk Hava Yolları'na, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne, İstanbul Hazır Giyim Konfeksiyon İhracatçılar Birliği'ne, İstanbul Tekstil Hammaddeleri İhracatçılar Birliği'ne, değerli başkanları ve yönetim kurulu üyelerine sonsuz teşekkürler ediyorum. Başarının ve güzelliklerin paylaştıkça çoğaldığını bizlere bir kez daha ispat eden bu eşsiz işbirliği için herkese şükranlarımı sunuyorum".

Eyyüpkoca 4. Laleli Fashion Shopping Festival kapsamında gerçekleşek defilede podyuma çıkacak Bar Refaeli'nin katılmayacağı haberini de paylaştı. Konuyla ilgili açıklamasında 'Evlilik hazırlıkları yapan model Bar Refaeli, tatil için gittiği Maldivler'de rahatsızlandı. Bar Refaeli'nin 25 Ağustos'ta Laleli Fashion Shopping Festival kapsamında gerçekleşecek defile organizasyonuna, sağlık sorunları nedeniyle katılamayacağını üzülerek belirtmek isterim" dedi.

Konuşmasının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Eyyüpkoca, geçen yıl yapılan festivalin ekonomik olarak hedeflenen rakamlara ulaştığını, festival kapsamında kurulan bağlantıların 2 gün içinde yaklaşık birkaç milyon doları bulduğunu, bu yıl ki sonucun ise bunun üstünde olacağını dile getirdi.

Eyyüpkoca, İranlılar ve Afrikalılar'ın Laleli pazarında hala çok etkin olduklarına vurgu yaparak, "Rusya'nın yüzde 27'lik açığını kapatmış olmasalar bile ona yakın bir payda yer almaya başladılar. Bu bizim için çok sevindirici bir durum. Farsça bilen eleman bulmakta zorluk çekiyoruz. Bu İranla ilgili çalışmamızın netice vermeye başladığı anlamına geliyor" dedi.

Bar Refaeli'nin sözleşmeye rağmen gelmemesiyle ilgili olarak bir cezai uygulama yoluna gidilip gidilmeyeceği ile ilgili olara Eyyüpkoca, "Tabii ki sözleşmemizde cezai uygulama var ama sağlık sorunu olunca yaptırıma gitmek istemedik. İkincisi de daha sonraki bir etkinlikte yer alması gibi bir durum da söz konusu oldu. Bu yüzden henüz bir cezai yaptırıma gitmedik. Şunu söyleyebilirim ki bir güvenlik gerekçesi olmadığını net olarak ifade edebilirim. Protokol gereği ücret konusunu açıklayamıyorum ama basında çıkan rakamlara çok güldüm. Anlaşmamız gereği rakamı söyleyemem ama Türkiye'de yapılan açık hava konserleri var ve burada sahneye çıkan starların aldığı paranın epey altında bir paraya anlaştık. Bunu net olarak söyleyebilirim" ifadelerini kullandı.

Güvenlik sorunları nedeniyle Laleli ticaretinin etkilenip etkilenmediği sorusuna Eyyüpkoca, "Bu konuda bi hiçbir kaygı ve endişe söylentisinin bile gelmedi. Yakın zamanda Rusya'daydım orada dad hiç bir şekilde konuşulmadı. Böyle bir kayIP şu ana kadar yaşanmadı hatta Laleli'de şu an otellerin doluluk oranının da yüzde 90'nın üzerinde. cevabını verdi.

Eyyüpkoca, Çin ile ilgili olarak "Çin şu an bizim için bir tehdit değil. Rusya'dan geldim ve artık birçok insanın Çin'den elini ayağını çekmeye başladığını gördüm. Son yuan krizi dediğimiz kriz belki de önümüzdeki süreçte bizim tırmanışımızı biraz daha hızlandıracak" değerlendirmesini yaptı.

Son olarak LASİAD Başkanı Giyasettin Eyyüpkoca, terör olaylarına vurgu yaparak, hiç bir kazanç, ticaret bir candan değerli olamaz. Şehitlerimize Allah'tan rahmet yakınlarına sabırlar diliyoruz" dedi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Laleli Fashıon Shoppıng Festivali' Başlıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement