Şeker-İş Sendikası Elbistan Şube Başkanı İsmail Şahin'in Açıklaması - Son Dakika
Ekonomi

Şeker-İş Sendikası Elbistan Şube Başkanı İsmail Şahin'in Açıklaması

Şeker-İş Sendikası Elbistan Şube Başkanı İsmail Şahin\'in Açıklaması

Şeker-İş Sendikası Elbistan Şube Başkanı İsmail Şahin, Elbistan Şeker Fabrikası ve diğer illerde bulunan şeker fabrikalarının özelleştirmede neredeyse bedavaya satıldığını iddia etti.

30.11.2011 23:48

Şeker-İş Sendikası Elbistan Şube Başkanı İsmail Şahin, Elbistan Şeker Fabrikası ve diğer illerde bulunan şeker fabrikalarının özelleştirme mağduru olduğunu ifade ederek, şeker fabrikalarının neredeyse bedavaya satıldığını iddia etti.

Şahin, Türkiye Şeker Fabrikaları'nın B ve C Portföylerindeki fabrikalarının Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nca önce ihalesinin, ardından da nihai pazarlıkların yapıldığını ifade ederek, "C Portföyü'nde bulunan 6 fabrika için 656 milyon dolar, Elbistan'ın da içinde bulunduğu B Portföyündeki 4 fabrika için ise 266 milyon dolar teklif verildiğini söyledi.

"4 fabrika için 266 milyon dolar çok komik bir rakam" diyen Şahin, sözlerini şöyle tamamladı:

"Zaten Özelleştirme İdaresi'nin bu fabrikaları satarken oldu bittiye getirmek istediği tüm kamuoyunca da bilinmektedir. Çünkü 2000 yılında özelleştirme kanunu, şeker kanunu çıktıktan sonra, 2003'te özelleştirme stratejisi belirlenirken bir İngiliz şirketine bu fabrikaların özelleştirilmesi için danışmanlık görevi verilmiştir. O günden bu tarafa da özelleştirme gerçekleştirilememiş, o günkü değerleri itibariyle bugün o güncelliğini yitirmiş durumdadır. Türkiye Şeker Fabrikaları varlık satışı yöntemiyle, tüm varlıklarıyla birlikte satılmak istenmiş ve satılmıştır. Şu anda işçilerimizin konumları ne olacak belirsiz, fabrikanın çalışıp çalışmayacağı netlik kazanmamıştır. Tabi biz umut ediyoruz ki, fabrikamız uzun vadeli çalışır ama şu andaki görüntüde hiçte öyle değil."

- KAHRAMANMARAŞ

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Şeker-İş Sendikası Elbistan Şube Başkanı İsmail Şahin'in Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement