Simit Çay Keyfi Zamlandı - Son Dakika
Ekonomi

Simit Çay Keyfi Zamlandı

Simit Çay Keyfi Zamlandı

İstanbul Un-iş Esnaf Sanatkarlar Odası Başkanı Sami Özdemir, Simit Fiyatlarına 18-19 Aydır Zam Yapılmadığını, Esnaftan Gelen Talep Üzerine, Kendilerinin Birliğe Başvuruda Bulunduklarını Belirterek, "Birliğe, 75 Ykr Şeklinde Tarife Verdik. Esnafın Talebi de Böyleydi. Ancak Fiyat, 60 Ykr Olarak Belirlendi" Dedi.

31.10.2007 15:03

İstanbul Un-İş Esnaf Sanatkarlar Odası Başkanı Sami Özdemir, simit fiyatlarına 18-19 aydır zam yapılmadığını, esnaftan gelen talep üzerine, kendilerinin birliğe başvuruda bulunduklarını belirterek, “Birliğe, 75 YKr şeklinde tarife verdik. Esnafın talebi de böyleydi. Ancak fiyat, 60 YKr olarak belirlendi” dedi.

Özdemir, simit fiyatlarında yapılan artışa ilişkin olarak yaptığı değerlendirmede, işçilik, elektrik gibi maliyetlere ve maya, un, ay çiçek yağ, susam gibi simit malzemesi fiyatlarına zam geldiğini, kuraklık nedeniyle fiyatlarda artışlar yaşandığını, esnafın da bunu fiyatlara yansıtmaya mecbur olduğunu ifade ederek, “Birliğimiz, halkımızın ve müşterilerimizin yanında olmak için mümkün olduğu kadar, bu durumu göz önünde bulundurarak, 100 gram simidi 60 YKr olarak tarifelendirdi” dedi.

Resmi tarifenin 60 YKr olduğunu, bazı simit evlerinin ve satıcıların, simiti 75 YKr ve 1 YTL'ye sattığını dile getiren Özdemir, buraların kaliteli un, kaliteli susam kullanma, gramını fazla yapma gibi gerekçeleri bulunduğunu söyledi.

Özdemir, tarımda yaşanan sıkıntının kendilerine ve doğal olarak da halka yansıdığını belirterek, “Çok fahiş fiyat değil, yüzde 20 zam yapıldı normalde. Simit, 60 YKr fiyat tarifelerinde. 19 ay bir süre gibi zam yapmamış fırıncılar, sonra bize müracaat etmişler, biz de üst birliğimize bildirmişiz. 75 YKr tarifesini istemiştik biz aslında. Bize gelen talep oydu. 100 gram simidin asıl fiyatı 60 yeni kuruştur, bunu uyguluyoruz” diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Simit Çay Keyfi Zamlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement