Tariş'in aldığı zeytinyağının yüzde 30'u Burhaniye'den - Son Dakika
Ekonomi

Tariş'in aldığı zeytinyağının yüzde 30'u Burhaniye'den

76 nolu Burhaniye Zeytin ve Zeytinyağı Tarım Satış Kooperatifinin, sezonda bugüne kadar aldığı 214 ton zeytinyağıyla Tariş Zeytin ve Zeytinyağı Tarım Satış Kooperatifleri Birliği'ne bağlı 33 koop...

09.12.2013 13:43

76 nolu Burhaniye Zeytin ve Zeytinyağı Tarım Satış Kooperatifinin, sezonda bugüne kadar aldığı 214 ton zeytinyağıyla Tariş Zeytin ve Zeytinyağı Tarım Satış Kooperatifleri Birliği'ne bağlı 33 kooperatif içinde birinci olduğu bildirildi.

76 nolu Burhaniye Zeytin ve Zeytinyağı Tarım Satış Kooperatifi Başkanı Fikret Akova, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu sezon büyük bir performans ortaya koyduklarını söyledi.

Bugüne kadar Tariş'in aldığı 744 ton zeytinyağının yaklaşık yüzde 30'u olan 214 tonunun, 76 nolu Burhaniye Zeytin ve Zeytinyağı Tarım Satış Kooperatifinin gerçekleştirdiğini dile getiren Akova, bu rakamla Tariş'e bağlı 33 kooperatif içinde birinci olduklarını kaydetti.

TARİŞ ortaklarına, kooperatiflerine güvendikleri için teşekkür eden Akova, "TARİŞ ortakları, Barhaniye kooperatifine gönülden bağlılar. Bu bağlılığın sonucunda da inanın fiyatlara bakmaksızın az mıdır, çok mudur demeden zeytinlerini işliyorlar ve yağlarını teslim ediyorlar. Bu anlamda da gerçek kooperatifçiliği Burhaniye'de yaşıyoruz" dedi.

Bu yıl Edremit Körfezi bölgesinde zeytinin az olduğunu anlatan Kooperatif Müdürü Emrah Öztürk ise fabrikanın tam kapasite çalıştığını belirterek, "Bu tam kapasite çalışmanın kısa süreceğini tahmin ediyoruz. Kooperatif alımlarımız da oldukça başarılı. Şu ana kadar fabrikamızda 2 milyon kilogram zeytin işledik. Bu rakamın 5 milyon kilograma ulaşmasını bekliyoruz" diye konuştu.

Tariş\'in aldığı zeytinyağının yüzde 30\'u Burhaniye\'den
Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Tariş'in aldığı zeytinyağının yüzde 30'u Burhaniye'den - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement