Turizmin Geleceği Kültür ve Sanatta - Son Dakika
Ekonomi

Turizmin Geleceği Kültür ve Sanatta

Turizmin Geleceği Kültür ve Sanatta

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği'nin (Türsab), Bodrum Ortakent - Yahşi'ye Belediyenin İki Dönüm Arazisine 19 Yıllığına Yap -İşlet - Devret Modeliyle 3 Milyon Tl'ye Yaptırdığı Kültür Merkezi Törenle Açıldı.

24.05.2009 02:28

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği’nin (TÜRSAB), Bodrum Ortakent - Yahşi’ye belediyenin iki dönüm arazisine 19 yıllığına yap-işlet- devret modeliyle 3 milyon TL’ye yaptırdığı kültür merkezi törenle açıldı.

Törene Kaymakam Abdullah Kalkan, Ortakent- Yahşi Belediye Başkanı Mehmet Onur Şahbaz, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, TÜRSAB Yönetim Kurulu Başkanı Başaran Ulusoy, Bodrum Yürütme Kurulu Başkanı Sevinç Gökbel ile yaklaşık 200 acente yetkilisi katıldı.

Kongre ve kültür merkezi için izin

Şahbaz, Ulusoy’u fahri hemşehri ilan edip, efe fesi hediye etti. Fesi takan Ulusoy, 5 bin kişilik kongre ve kültür merkezi yapımı için Kocadon’dan söz aldı. Ulusoy, "Barcelona’da 64 müze, 56 park ve bahçe, 254 tiyatro salonu var. İzmir’de ise 6 müze, 2 park ve bahçe ve 4 tiyatro ve sinema salonu var. Çağdaş Türkiye’nin turizmdeki liderlerinden olan Bodrum’da artık 12 ay turizm yapabilmek için kültür, sanat ve önemli toplantıların yapılabileceği tesisler yapmalıyız. Sanat ve kültürü öne çıkarmayan toplumların yaşama şansı olmadığı gibi turizmde de artık bir yere varması mümkün değil" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Turizmin Geleceği Kültür ve Sanatta - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement