Türk Ordusunun Süngüsü Huğlu'dan - Son Dakika
Ekonomi

Türk Ordusunun Süngüsü Huğlu'dan

Türk Ordusunun Süngüsü Huğlu\'dan

Konya'nın Beyşehir İlçesine Bağlı Huğlu Beldesinde Bulunan Bir Firma, Türk Ordusu İçin Süngü Üretimi Yapacak.

01.02.2008 13:40

Konya'nın Beyşehir ilçesine bağlı Huğlu beldesinde bulunan bir firma, Türk ordusu için süngü üretimi yapacak.

Huğlu beldesinde faaliyet gösteren Akdaş Makine Silah Sanayi İthalat ve İhracat Şirketinin Genel Müdürü Selim Akdaş, yaptığı açıklamada, Türk ordusunun kullandığı G-3 piyade tüfeğinin kasatura üretimi ihalesini aldıklarını bildirdi.

Beyşehir'de ilk kez bir firmanın kasatura üretimi ihalesi aldığına işaret eden Akdaş, ilk etapta 9 bin adet kasatura üretimi gerçekleştireceklerini anlattı.

Akdaş, Huğlu beldesinde savunma sanayine yönelik yedek parça üretimi yapan önemli silah fabrikaları olduğunu, imkan tanınırsa beldede yaşayan silah ustalarının savunma sanayine yönelik üretimde de neler yapabileceğinin görülebileceğini ifade etti.

Huğlu beldesinde savunma sanayine yönelik hafif silahların yedek parçalarıyla birlikte tamamının üretebileceğini bu potansiyel ve altyapının yörede bulunduğuna vurgulayan Akdaş, “Bölgemizde savunma sanayine yönelik parçalar hem de ucuz ve kaliteli olarak üretilebilir” diye konuştu.

Huğlu Belediye Başkanı Mehmet Doğdu ise av tüfeğinde dünya markası olan beldenin savunma sanayine tam kapasite ile hizmet vermekten gurur duyacağını belirtti.

Bu konuda bugün de devam eden bir dizi çalışmalar içerisine girdiklerini belirten Doğdu, şunları kaydetti:

“Ustalarımız, kalite çıtasını her geçen gün yükseltiyor. Bu nedenle tüfekçiliğin dışında savunma sanayine yönelik silah parçaları da üretebilecek noktaya geldiler. Geçtiğimiz yıllarda beldemizin savunma sanayine yönelik hizmet vermesi için birtakım girişim ve çalışmalar oldu. Huğlu beldesinde savunma sanayine yönelik üretim için küçük sanayi siteleri kurulması amacıyla çalışmalarımız sürüyor. 40 bin metre kare alanı olan iki yer belirledik. Buralarda 1 ve 2. küçük sanayi sitelerimizin kurulması için faaliyetlerimiz devam ediyor. Bu sanayi siteleri oluştuğu zaman tüfekçilik dışında savunma ve diğer sanayimize yönelik üretim de daha geniş kapsamlı olarak gerçekleşir hale gelebilecek.”

 

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Türk Ordusunun Süngüsü Huğlu'dan - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement