Türk Sanayisi Japonya'da "Yalın Fikirlerle" Yenilenecek - Son Dakika
Ekonomi

Türk Sanayisi Japonya'da "Yalın Fikirlerle" Yenilenecek

Türk Sanayisi Japonya\'da "Yalın Fikirlerle" Yenilenecek

Türkiye'de önemli sanayi kuruluşlarınca da benimsenen yalın felsefenin Türkiye'deki temsilcisi Yalın Enstitü Derneği, Japonya'ya bir eğitim gezisi gerçekleştirecek.

28.01.2014 13:35

Türkiye'de önemli sanayi kuruluşlarınca da benimsenen yalın felsefenin Türkiye'deki temsilcisi Yalın Enstitü Derneği, Japonya'ya bir eğitim gezisi gerçekleştirecek.

Yalın Enstitü Derneği'nden yapılan açıklamaya göre, şirketlerde tek seferde doğru iş yapılmasını ve her türlü israftan tasarruf edilmesini sağlayan "yalın yönetim modeli"nin merkezi Japonya'ya 4-14 Nisan tarihlerinde eğitim gezisi düzenlenecek.

"Study Mission Japonya" eğitim programı kapsamında, Toyota dahil beş fabrikanın yanı sıra Toyoto Endüstri Müzesi de ziyaret edilerek Toyota'nın önderliğinde dünyaya yayılan Japon iş felsefesi yalın düşüncenin ipuçları katılımcılarla paylaşılacak.

Toyota'nın emekli üst düzey üretim ve geliştirme yöneticilerinin kurduğu ve ABD, Rusya, Çin başta olmak üzere dünyanın çeşitli yerlerinde Toyota Üretim Sistemi (TPS) hakkında kapsamlı eğitimler veren Toyota Engineering Corporation (TEC) uzmanları da programda yer alacak.

Üst düzey Yalın Enstitü Derneği danışmanı desteğinin de verileceği bu programda eğitimler ve fabrika ziyaretleri süresince anında Türkçe çeviri yapılacak. Eğitim gezisinde ayrıca, geleneksel Kyoto ve modern Tokyo'da Japon kültürünü gözlemleme fırsatı doğacak.

Sınırlı sayıda katılımcı ile gerçekleşecek program, sanayiciler ve orta-üst düzey yöneticilere tavsiye edilirken, mühendis kökenli katılımcıların en az beş yıllık iş deneyimine sahip olması bekleniyor. Katılımcılar, üretim sürecinin daha verimli ve tasarruflu işlediğini yerinde öğrenirken aynı zamanda yalın felsefeyi üretimden sevkiyata farklı boyutlarıyla gözlemleyebilecek.

10 gün sürecek program için en geç 17 Şubat tarihine kadar Yalın Enstitü Derneği'ne başvurulması gerekiyor. www.lean.org.tr adresinden ayrıntılı bilginin alınabildiği eğitim kapsamındaki konu başlıkları arasında, Toplam Toyota Üretim Sistemi, Bireylerin Dinamikleştirilmesi, Görsel Yönetim, Standart İş, Yönetici ve Süpervizör'ün Rolü, Lojistik ve Kalite Kaizeni yer alıyor. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Türk Sanayisi Japonya'da 'Yalın Fikirlerle' Yenilenecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement