Türk Telekom'un Referans Erişim ve Ara Bağlantı Ücretleri Değişmedi - Son Dakika
Ekonomi

Türk Telekom'un Referans Erişim ve Ara Bağlantı Ücretleri Değişmedi

Türk Telekom\'un Referans Erişim ve Ara Bağlantı Ücretleri Değişmedi

Türk Telekomünikasyon AŞ'nin (Türk Telekom) referans erişim ve ara bağlantı ücret tarifesi değişmedi.

12.11.2012 21:45

Türk Telekomünikasyon AŞ'nin (Türk Telekom) referans erişim ve ara bağlantı ücret tarifesi değişmedi.

Türk Telekom'un referans erişim ve ara bağlantı ücret tarifesi, BTK tarafından onaylanarak internet sitesinde yayımlandı. Buna göre, Türk Telekom'un referans erişim ve ara bağlantı ücretlerinde değişiklik yapılmadı.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), ilgili pazarlarda Etkin Piyasa Gücü'ne (EPG) sahip olduğunu tespit ettiği ve söz konusu pazarlarda erişim sağlamakla yükümlü kıldığı işletmecilere, erişimin sağlanmasına ilişkin hüküm, koşul ve ücretleri aleni hale getirmelerine yönelik olarak referans erişim ve/veya ara bağlantı teklifi hazırlama yükümlülüğü getirebiliyor.

EPG'ye sahip işletmeciler, referans erişim tekliflerinde yer alan usul, esas ve ücretlerle erişim sağlamakla yükümlü oluyor. Böylelikle, EPG'ye sahip işletmeciden erişim hizmeti talep edecek işletmeciler, asgari olarak hangi şartlarda erişim elde edebileceklerini öngörme ve stratejilerini buna göre belirleme imkanını elde ediyor.

Referans erişim ve ara bağlantı teklifleri, BTK'nın onayının ardından, kurumun ve yükümlü işletmecilerin internet sayfalarında sürekli olarak yayımlanıyor.

Muhabir: Tamer Toğanaş

Yayıncı: Erdem Gültekin - ANKARA

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Türk Telekom'un Referans Erişim ve Ara Bağlantı Ücretleri Değişmedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement