Türkiye'nin Vergi Yükünün Yüzde 13'ünü Kocaeli Karşılıyor - Son Dakika
Ekonomi

Türkiye'nin Vergi Yükünün Yüzde 13'ünü Kocaeli Karşılıyor

Türkiye\'nin Vergi Yükünün Yüzde 13\'ünü Kocaeli Karşılıyor

Vergi Haftası kapsamında Kocaeli’de en çok vergi verenler ödüllendirildi.

25.02.2014 15:45

Vergi Haftası kapsamında Kocaeli'de en çok vergi verenler ödüllendirildi. Törende konuşan Kocaeli Valisi Ercan Topaca, "Kurumlar vergisinin yükünü azaltmak için çalışıyoruz" dedi.

25'inci Vergi Haftası nedeniyle tüm Türkiye'de olduğu gibi Kocaeli'de de düzenlenen törenle en çok vergi verenler ödüllendirildi. Kocaeli'de bir otelde düzenlenen törende vergi rekortmenleri ödüllerini Kocaeli Valisi Ercan Topaca'nın elinden aldı. Ödül töreninde konuşan Kocaeli Valisi Ercan Topaca, "Devlet olarak biz de üretenin, çalışanın çalışma aşkını kırmayacak koşullarda vergi oranlarını belirlemeliyiz" dedi.

Çok vergi almanın üreticiler ve çalışanlar üzerindeki olumsuz etkisine değinen Vali Topaca, şöyle konuştu: "Çok vergi aslında ilerleyen zamanlar içerisinde daha çok vergi anlamına gelmiyor. Bu günlerde bizim de devlet olarak yönetici olarak o dengeyi çok iyi tutturmamız lazım. Vergi devlet için bir silah olmamalı. Vergi zaten bir ödevdir hepimiz için. Bu ödevi yerine getirmediğimiz taktirde ne olur? Başta biz olmak üzere çalışanlar maaşlarımızı alamayız. Sizlerin ihtiyaç duyduğu bir çok devlet fonksiyonu işlemez hale gelir. O boyutuyla bakıldığında hepimiz o gereği yapmak zorundayız. Devlet olarak biz de üretenin, çalışanın çalışma aşkını kırmayacak koşullarda vergi oranlarını belirlemeliyiz. Bu boyutuyla belki önümüzdeki dönemlerde ülkemizde de hala yürürlükte olan vergi oranları tartışılacaktır. Vergi oranlarının düşürülmesi ülkemizde alınan vergileri düşürmeyecek belki de çalışan insanların çalışma şevkini artıracaktır."

Vali Topaca, konuşmasının devamında şunları söyledi: "Ülkemizde fabrika kurmak gerçekten zor. İlimizde biz bunu kolaylaştırmaya çalışıyoruz. Tek şey sizlerin önünü açmak. Devletin sizlerin üzerinizde olan yükünü azaltmak ve üretimi daha çok artırmak. Bunları biliyoruz. Bizim kullanmamız gereken inisiyatifleri biliyoruz. Verginin sizlerin üzerindeki yükü azaltmak için çalışıyoruz. Kocaeli olarak ülke vergisinin yüzde 13'ünü karşılıyoruz. Bu sonucu ortaya çıkaran iş adamlarımıza şükranlarımızı sunuyoruz. Verilen her kuruş, ödenen her vergi ülkemizin üretimine, refahımıza katkıdır. İnşallah düşük oranlı vergilerle daha çok oranlı vergilerle kentimizin de ülkemizin refahına olan katkısı artarak devam edecektir."

Konuşmaların ardından Vali Topaca'nın vergi rekortmenlerine birer plaket vermesiyle tören sona erdi. Gelir Vergisi rekortmenleri sıralamasında birinci Murat Mustafa Sarı olurken, Kurumlar Vergisi rekortmenlerinde ilk sıradaki TÜPRAŞ A.Ş.'nin ödülünü Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Yelmenoğlu aldı. - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Türkiye'nin Vergi Yükünün Yüzde 13'ünü Kocaeli Karşılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement