'Yaşlı Kurt' Yatıyla Para Basıyor - Son Dakika
Ekonomi

'Yaşlı Kurt' Yatıyla Para Basıyor

\'Yaşlı Kurt\' Yatıyla Para Basıyor

Medya Patronu Rupert Murdoch, Süper Lüks Yatını Haftalığı 210 Bin Euro'ya Kiralıyor.

15.08.2009 03:51

Medya patronu Rupert Murdoch, süper lüks yatını haftalığı 210 bin Euro’ya kiralıyor.

Medya devi News Corporation’ın Başkanı Murdoch’ın 56 metrelik yatını kiralamak isteyenlerin günlük 30 bin Euro’yu gözden çıkarmaları gerekiyor. 33 milyar dolarlık bir medya imparatorluğunu yöneten 78 yaşındaki Murdoch’ın ‘Rosehearty’ adını taşıyan lüks yatını kiraya vermesi, milyarderlerin para kazanma fırsatlarını her zaman değerlendirmeye açık olduklarını bir kez daha gösterdiği yorumlarını neden oldu. Charter şirketi CharterWorld.com üzerinden kiralanan Murdoch’ın 3 yaşındaki yatıyla Akdeniz veya Karayipler’de güzel bir tatil fırsatı sunuluyor. İç tasarımı ünlü Fransız tasarımcı Christian Liaigre imzası taşıyan lüks yatın ‘minimalist’ çizgilere sahip olduğu belirtiliyor. Yatta lüks bir süit odanın yanısıra Murdoch’ın ikiz kız çocukları için özel olarak tasarlanmış birer oda bulunuyor. Maksimum 9 misafirin ağırlanabileceği yatta, büyük de bir salon yer alıyor.

Adalar da kiralanıyor

CharterWorld.com’da Murdoch’ın 30 milyon Euro değer biçilen yatıyla tatil fırsatı dışında başka seçenekler de bulunuyor:

İngiliz havayolu şirketi Virgin Atlantic’in kurucusu Richard Branson’ın ‘Necker’ adındaki özel adası en az 5 gün olmak şartıyla günlüğü 51 bin dolara olarak kiralanabiliyor. Bu parayı gözden çıkaran kişi, adada 27 misafirini ağırlayabiliyor. 

Silikon Vadisi milyarderi Tom Perkins’in ‘Maltese Falcon’ adlı süper lüks yatı haftalığı 495 bin dolara kiralanıyor. 132 milyon dolar değerindeki yatta, 18 mürettebat görev yaparken, 16 misafir ağırlanabiliyor. 

Dünyaca ünlü sihirbaz David Copperfield’ın Bahamalar’daki 11 adacıktan oluşan adalar grubu ‘Musha Cay’, 12 kişi için kişi başına 37 bin 500 dolara kiralanıyor. Adada 40 plaj, 5 misafirhane ve bir spor salonu bulunuyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi 'Yaşlı Kurt' Yatıyla Para Basıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement