Merakla Başladığı Gemi Modelciliğini 45 Yıldır Sürdürüyor - Son Dakika
Genel

Merakla Başladığı Gemi Modelciliğini 45 Yıldır Sürdürüyor

Merakla başladığı gemi modelciliğini 45 yıldır sürdürüyorZONGULDAK - Zonguldak'ta yaşayan 58 yaşındaki Ümit Yönet, 45 yıl önce merakla başladığı gemi modelciliğini profesyonel olarak sürdürüyor.

29.11.2017 10:52

Merakla başladığı gemi modelciliğini 45 yıldır sürdürüyor

ZONGULDAK - Zonguldak'ta yaşayan 58 yaşındaki Ümit Yönet, 45 yıl önce merakla başladığı gemi modelciliğini profesyonel olarak sürdürüyor.

Beden eğitimi öğretmenliği yapan 58 yaşındaki Ümit Yönet, 45 yıl önce gemi modelciliğine merak sardı. Bir süre gemi modelciliği üzerinde çalışan Yönet, yöresel ahşap teknelerin modellerini yapmaya başladı. Kendi imkanlarıyla işini sürdüren Yönet, eserlerini profesyonel olarak devam ettirdi.

Bülent Ecevit Üniversitesi'nden gelen davet üzerine Mühendislik Fakültesi'nde bir günlük model gemi sergisi açan Yönet, öğrencilerin de büyük ilgisini gördü.

"Amacımız gemi sevgisini göstermek"

Sahil kıyısında yetişmesi sebebiyle denizi ve dolayısıyla da gemileri sevdiğini anlatan Ümit Yönet, yaptığı eserleri de şöyle aktardı:

"İstanbul Gemi Modelcileri Derneği üyesiyim. Zonguldaklıyım. Bu sergiyi BEÜ'den gelen davet üzerine açtık. Öğrencilerimize biraz gemi modelciliği, biraz deniz kenarında bir üniversite olmanın verdiği gemi sevgisini göstermek için açtık. Burada bizim kendi yöresel ahşap teknelerimiz var. Çektirmeler, takalar, piyadeler onları sergiliyoruz. Bir de Bandırma Vapurumuz var. Bir de tarihi gemilerimizden E11 İngiliz denizaltısı var. Bunları sergiliyoruz. Üniversitemizin ileriye dönük bir talebi olursa yine bir sergi düşünebiliriz. Bütün izlenimler merak ile başladı. Biz sahil çocuğuyuz sonuçta. Deniz sevgisi, gemi sevgisi, gemi merakı ve sonra vakit harcamaya başlıyorsunuz. İş modelciliğe, hobiye dönüşüyor. Hem profesyonel anlamda hem de amatör anlamda yapıyorsunuz.

Merakla Başladığı Gemi Modelciliğini 45 Yıldır Sürdürüyor
Kaynak: İHA

Son Dakika Genel Merakla Başladığı Gemi Modelciliğini 45 Yıldır Sürdürüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement