112 Personeline Paramedik Eğitim - Son Dakika
Güncel

112 Personeline Paramedik Eğitim

112 Personeline Paramedik Eğitim

Burdur İl Sağlık İl Müdürlüğü, 112 Acil Sağlık Hizmetleri Şube Müdürlüğü'nde görev yapan personele Paramedik Temel Modül Eğitimi veriyor.

15.04.2013 17:17  Güncelleme: 17:24

Burdur İl Sağlık İl Müdürlüğü tarafından 112 Acil Sağlık Hizmetleri Şube Müdürlüğü'nde görev yapan 25 personele Paramedik Temel Modül Eğitimi verilmeye başlandı.

112 Acil Sağlık Hizmetleri'nde görev yapan personelin bu eğitimden geçeceğini dile getiren Burdur Sağlık Müdürü Sırrı Şenbayram, şöyle konuştu: "112 Acil Sağlık hizmetleri personelimize yönelik Temel Modül Eğitimi veriliyor, bu eğitimin bir anlamı var çünkü Burdur'da ilk kez temel modül eğitimleri vermeye başlandı özellikle Burdur'da sağlık alanında yapılan işlerin tamamen Burdur'da yapılmasını istiyoruz, daha önce bizim kursiyerlerimiz çevre illere gidiyorlardı ama yeni binaya geçmekle beraber eğiticilerimiz yetişti." Artık bu eğitimleri burada vereceklerini anlatan Şenbayram, şunları söyledi: "112 Sağlık hizmetleri personelinin alması gereken dört modül var. Bu modüllerden biri de temel modül, inşallah ileriki dönemde Çocuk İleri Yaşam desteği de Burdur'da verilmeye başlanacak ama bugün ilk eğitimi vermekteyiz. Bu eğitimlerin bize en önemli getirisi, yakın zamanda birçok istasyon açtık ve bu istasyonlarımızda paramediklerimiz çalışıyor ama ülkemizde paramedik sayımız yetersiz, bu nedenle acil tıp teknisyenlerimiz, bu modül eğitimini alıp, paramedik gibi vakaya çıkmaları da mümkün oluyor. Bu eğitimlerle yetişmiş eleman ihtiyacımızı gidereceğimizi düşünüyoruz. Her 112'yi soluyan insan bu eğitimi almalıdır. Bir programımız var, birçok konu uygulamalı olarak anlatılıyor. Eğitim sonunda arkadaşlarımız modül eğitim sertifikalarını almış olacaklardır. Eğitimlerin devamı gelecek, 5 günlük bir eğitim programı var ama özellikle acil sağlık hizmetlerinin temel eğitimi budur"

Konuşmalardan sonra Temel Modül Eğitimcileri Elvan Şener, Yusuf Kuru ve Zülkarneyn Kuru tarafından 112 personeline maketler kullanılarak eğitim verildi. - BURDUR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel 112 Personeline Paramedik Eğitim - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement