12 Eylül'e En İlginç Protesto - Son Dakika
Güncel

12 Eylül'e En İlginç Protesto

12 Eylül\'e En İlginç Protesto

12 Eylül Darbesini 30 Yıldır Siyah Elbiseler Giyerek Protesto Ediyor.

27.06.2010 23:07  Güncelleme: 08:40

Malatyalı Şeyho Karakoç, 12 Eylül darbesini 30 yıldır siyah elbiseler giyerek protesto ediyor. Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne bağlı Huzurevinde kalan 67 yaşındaki Şeyho Karakoç, 12 Eylül 1980 askeri darbesinden sonra cezaevine konulduğunu ve bu dönemde işkence ve şiddete maruz kaldığı için 30 yıldır sürekli siyah elbiseler giyinerek darbecileri ve Kenan Evren'i protesto ettiğini söyledi.

Yaptığı sessiz protestoyu kendisini ziyarete gelen bir arkadaşına anlatınca bir anda medyanın ilgi odağı olan Şeyho Karakoç, 12 Eylül darbesinde yaşadıklarını DHA muhabirine anlattı. Malatya'nın Hekimhan İlçesi Ağılbaşı kasabasındaki evlerinde 12 Eylül sabahı uyandıklarında askeri darbenin olduğunu öğrendiklerini belirten Karakoç, "Sabah kalktığımızda askeri darbe olmuştu. Geldiler bizleri aldılar, 'Sizin evlerinizde silah var, teröristler var' diyerek gözaltına aldılar. Bize o sırada ayrımcılık yapıldığını düşünüyorum. Bizim köyün yakınlarındaki köylere hiçbir baskın yapılmadı biz sadece alevi olduğumuz için bizleri aldılar" dedi.

30 yıldır siyah elbiseler giyinerek, Kenan Evren ve darbe zihniyetini protesto ettiğini söyleyen Şeyho Karakoç, "Ben şimdi huzurevinde yaşıyorum, bu darbe zihniyeti yargılanmadıkça beyaz giymem" dedi. Saatinden ayakkabısına kadar siyah giyinen Karakoç, şöyle konuştu:

"Benim bir siyasi görüşüm yoktu. Cezaevine girdikten sonra beni solcuların koğuşuna koydular. Ben onlarla orda tanıştım, ama şimdi diyorum ki, iyi ki onlarla tanışmışım. Cezaevindeyken çok işkence gördük, bize her şey yapıldı. Yaklaşık 8 yıldır huzurevinde yaşıyorum. Ben bölücülüğü hayatta sevmem bölücülük çok kötü bir şey. Bu darbe zihniyetleri değişmediği sürece siyah giymem"

12 Eylül 2010 tarihinde Anayasa Değişikliği için yapılacak referandum için sandık başına gideceğini belirten Şeyho Karakoç, "Sadece Kenan Evren değil, onun zihniyet yargılanacak. Oyumu kullanacağım, Anayasanın köklü olarak değişmesini istiyorum" dedi. 12 Eylül askeri müdahalesi ile ilgili anılarını anlatan Karakoç, o dönemde birçok yakın arkadaşını kaybettiğini ve halen mezarlarının bile kayıp olduğunu söyledi.

"Bu darbe zihniyetleri değişmediği sürece siyah giymem" diyen Şeyho Karakoç saatinden ayakkabısına kadar siyah giyerek darbecileri protesto ediyor.

Mikail PELİT - MALATYA/ DHA

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 12 Eylül'e En İlginç Protesto - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement