14 Mart Tıp Bayramında Beyaz Önlük Yaktılar - Son Dakika
Güncel

14 Mart Tıp Bayramında Beyaz Önlük Yaktılar

14 Mart Tıp Bayramında Beyaz Önlük Yaktılar

14 Mart Tıp Bayramını kutlamayacaklarını belirterek beyaz önlük yaktılar.

14.03.2012 15:42

Sağlık çalışanları, zamlarının gecikmesi sebebiyle

14 Mart Tıp Bayramını kutlamayacaklarını belirterek beyaz önlük yaktılar. Basmane tren garında buluşan Türk Sağlık-Sendikası kamu görevlileri "Türkiye sevdamız, ekmeğimiz kavgamız" sloganlarıyla Konak Meydanına doğru yürüyüşe geçti. Sağlık çalışanlarının yürüyüşü nedeniyle yol bir süreliğine trafiğe kapatıldı. Sağlık görevlileri adına konuşma yapan Türk Sağlık Sendika 1. Nolu Başkanı Ahmet Doğruyol, bu yıl 14 Mart'ın sağlık çalışanları için mutlu bir gün olması gerekirken, sözde bir bayrama dönüştüğünü

anlatarak, "14 Martta yaptığımız bu eylemde çağrımız, sağlık çalışanları için sorunlar yumağı haline gelen performansa dayalı döner sermaye sisteminin düzeltilmesidir. Doktorundan hemşiresine, ebesinden, sağlık teknisyenine memurundan hizmetlisine herkes bu sistemden yakınmaktadır." dedi.

Sağlık çalışanlarının döner sermaye ek ödemelerinin iyileştirilmesi gerektiğini söyleyen Türk Sağlık Sendika 1. Nolu Başkanı Ahmet Doğruyol, döner sermayelerinden gelir vergisi kesilmemesi gerektiğini belirterek şöyle konuştu: "Döner sermaye ödemelerini azaltan mevzuat değişiklikleri iptal edilmelidir. Kalite denetimlerinde düşük puan alan hastanelerde sorumlulukları olmadığı halde ödemeler de kesilmemelidir."

Türk Sağlık Sendika 1. Nolu Başkanı Doğruyol, iş veriminin düştüğünü ve Sağlık Bakanlığı şikayet hattı sayesinde soruşturma geçirmeyen sağlık personelinin kalmadığını da söyledi.

Konuşmasının ardından Tıp bayramlarını kutlayamadıklarını ifade eden Doğruyol, sağlık çalışanlarıyla birlikte memurların görevde iken kullandıkları beyaz önlüklerini yaktı.

Sağlık çalışanları sorunları çözüldükten sonra gelecek yıl gerçek bir bayram kutlamayı arzu ettiklerini söylediler. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel 14 Mart Tıp Bayramında Beyaz Önlük Yaktılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement