2013 Yılı Tahmini Bütçe 346 Milyon Lira - Son Dakika
Güncel

2013 Yılı Tahmini Bütçe 346 Milyon Lira

2013 Yılı Tahmini Bütçe 346 Milyon Lira

Malatya Belediye Meclisi Kasım ayı toplantısını yaptı.

07.11.2012 16:28

Şehit Miktat Şamdancı ile şehit Gökhan Ertan'ın isimleri Belediye Meclisi tarafından çevreyolu üzerinde yapılan üstgeçitlere verildi.

Malatya Belediye Meclisi, Kasım ayı olağan toplantısını 7 Kasım Çarşamba günü gerçekleştirdi. Belediye Meclis Salonu'nda saat 14.00'de Belediye Başkanı Ahmet Çakır Başkanlığında toplanan Belediye Meclisi saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

2013 Yılı Tahmini Bütçe 345 milyon 568 bin lira.

Gündem dışı verilen tekliflerin görüşülerek oylanmasının ardından gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. Gündem maddeleri arasında yer alan, Ekim ayı meclis toplantısında Plan ve Bütçe Komisyonu'na havale edilen 2013 Mali Yılı Belediye Bütçesi ile ücret tarifesi, Kasım ayı Belediye Meclis Toplantısı'nda görüşülerek karara bağlandı. Yapılan görüşmelerin ardından, 2013 Mali Yılı Belediye Bütçesi, Plan ve Bütçe Komisyonu Raporu doğrultusunda 345 milyon 568 bin lira olarak kabul edildi.

2013 Mali Yılı Belediye Ücret Tarifesi de komisyon raporu doğrultusunda meclis tarafından kabul edildi.

Belediye Meclis toplantısında Kent Konseyi Olağan Genel Kurulu'nda alınan, Devlet Hastanelerinin sağlık alanı olarak hizmet vermeye devam etmesi ve Kuzey Çevre Yolu açılış çalışmalarının hızlandırılması yönündeki kararları Belediye Meclisi'nin bilgisine sunulurken, 01.01.2013 tarihinden itibaren eski yönetmeliğin iptal edilerek yeni hazırlanan T Plakalı Ticari Taksi Yönetmeliği'nin uygulanması kabul edildi.

Şehitlerin ismi üstgeçitlere verildi.

Geçtiğimiz aylarda bir belediye meclis üyesi tarafından şehit Miktat Şamdancı ve şehit Gökhan Ertan'ın isimlerinin üstgeçitlere verilmesi yönündeki teklifi, İmar Komisyonu Raporu doğrultusunda görüşülerek karara bağlandı.

Yapılan görüşmelerin ardından, Erzincan Kemaliye'de şehit olan Miktat Şamdancı'nın ismi Sancaktar Mezarlığı yanındaki yaya üst geçidine, Akdeniz'de şehit olan Gökhan Ertan'ın isminin de 91.000 Dev Öğrenci İlköğretim Okulu yanındaki yaya üst geçidine verilmesi kararlaştırıldı.

Belediye Meclisi'nde, Kent Konseyi tarafından hazırlanan ve STK'lar, muhtarlıklar, belediye meclis üyelerinin önergeleri ile İmar Komisyonunun değerlendirmeleri sonucu belirlenen cadde ve sokak isimleri de kabul edildi.

Meclis toplantısında, Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü'nce hazırlanan İlan, Reklam ve Tabela Yönetmeliği'nde yapılan revize de onaylandı. Toplantıda ayrıca, Galericiler Sitesi'ndeki sosyal tesisin satışı ile ilgili olarak Belediye Encümeni'ne yetki verilmesi de kabul edildi.

İmar Maddeleri.

Belediye Meclisi, gündemde yer alan imar maddelerini de görüşerek karara bağladı. İmar maddelerinin bir kısmı karara bağlanırken, bir kısmı da komisyona havale edildi.

Aralık Ayı Toplantısı 5 Aralık'ta.

Belediye Meclisi Aralık Ayı Olağan Toplantısı'nı 5 Aralık Çarşamba günü saat 14.00'de yapmayı kararlaştırdı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 2013 Yılı Tahmini Bütçe 346 Milyon Lira - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement