22 Yıl Sonra Şehitliğe Kavuştu - Son Dakika
Güncel

22 Yıl Sonra Şehitliğe Kavuştu

22 Yıl Sonra Şehitliğe Kavuştu

İstanbul'da 1992 yılında vatani görevi sırasında silah kazası sonucu ölen Piyade Onbaşı Kazım Tuna'nın mezarı, şehit mezarı olarak yeniden düzenlendi.

19.03.2014 18:30  Güncelleme: 16:11

İstanbul'da 1992 yılında vatani görevi sırasında silah kazası sonucu ölen Piyade Onbaşı Kazım Tuna'nın Afyonkarahisar'daki mezarı, yasal düzenlemeyle şehit sayılmasının ardından şehit mezarı olarak yeniden düzenlendi.

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı, yaptığı açıklamada, ölümünden sonra kanunen şehit sayılmayan Kazım Tuna'nın anne ve babasının, bir süre önce TBMM'de kabul edilen 6495 sayılı torba kanunu gereği şehit ailesi olarak kabul edildiğini söyledi.

Kanun gereği Tuna'nın, şehit olarak kabul edildiğini belirten Kumartaşlı, merkeze bağlı Erkmen beldesindeki mezarının da şehit mezarlığı olarak, Erkmen Belediye Başkanı Memduh Kuş tarafından yeniden düzenlendiğini söyledi.

Torba kanununda şehit ailelerini ve gazileri ilgilendiren birtakım maddeler olduğunu anlatan Kumartaşlı, şöyle konuştu:

''Bunlardan bir tanesi de trafik ve silah kazası sonrasında görevi başındayken kendi kusuru olmaksızın vefat edenlerin şehit olarak kabul edilmesiydi. İhsan Tuna'nın oğlu Kazım Tuna 1992'de İstanbul'da vatani görevini yaptığı esnada silah kazası sonrası rahmetli olmuştu ama ne yazık ki bu kanun çıkana kadar devletimiz tarafından şehit ailesi kabul edilmemişti. Bu kanunun çıkmasından sonra şehidimizin ailesine gerekli müracaatları yaptırdık. Türkiye Cumhuriyeti emekli sandığı tarafından artık şehit annesi ve babası olarak kabul edildi. Şehit Tuna 22 yıl gecikmeyle de olsa en sonunda ailesine şehit ailesi unvanını kazandırdı ve hak ettiği şehitliğine kavuştu.''

Belediye Başkanı Memduh Kuş da ''Şehidimiz ve ecdadımız bu toprakları vatan yapmak için seve seve canlarını ve kanlarını feda etmişlerdir. Bize bu toprakların vatan olmasını sağlamışlardır. Bu yüzden aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Onlara ne yapsak azdır. Ruhları şad olsun'' dedi.

Kumartaşlı ile şehidin babası İhsan ve annesi Dudu Tuna, şehidin mezarını ziyaret ederek, dua okudu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 22 Yıl Sonra Şehitliğe Kavuştu - Son Dakika


Advertisement