28 Şubat Davası (3/son): Teoman Koman'ın Tahliyesine Karar Verildi - Son Dakika
Güncel

28 Şubat Davası (3/son): Teoman Koman'ın Tahliyesine Karar Verildi

28 Şubat Davası (3/son): Teoman Koman\'ın Tahliyesine Karar Verildi

28 Şubat sürecinde "darbeye teşebbüs ettikleri" iddiasıyla 37'si tutuklu 103 sanığın yargılandığı davada Ankara 13 28 Şubat sürecinde "darbeye teşebbüs ettikleri" iddiasıyla 37'si tutuklu 103 sanığın yargılandığı davada Ankara 13.Ağır Ceza...

03.09.2013 18:20

28 Şubat sürecinde "darbeye teşebbüs ettikleri" iddiasıyla 37'si tutuklu 103 sanığın yargılandığı davada Ankara 13 28 Şubat sürecinde "darbeye teşebbüs ettikleri" iddiasıyla 37'si tutuklu 103 sanığın yargılandığı davada Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesi, emekli Orgeneral Teoman Koman'ın tahliyesine karar verdi. Heyet, Koman'a yurt dışı yasağı getirdi.

28 Şubat sürecinde "darbeye teşebbüs ettikleri" iddiasıyla 37'si tutuklu 103 sanığın yargılanmasına Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde öğleden sonra devam edildi. Sanık avukatlarının taleplerinin reddedilmesinin ardından iddianamenin okunmasına geçildi.

TRT spikerleri Şener Mete ile Fulin Arıkan iddianameyi okurken, rahatsızlanan tutuklu sanık emekli Orgeneral Teoman Koman, duruşma salonunun dışına çıkarıldı. Müvekkilinin rahatsızlanması üzerine söz alan Avukatı Celal Çelik, sağlık problemleri olan Koman'ın tahliyesine karar verilmesini istedi. Duruşma salonunun dışına çıkarılan Koman'ın sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. İddianamenin 66. sayfasının tamamlanmasının ardından heyet, Cumhuriyet Savcısı Kemal Çetin'den Koman'ın tahliyesine ilişkin görüşünü sordu.

-KOMAN'A YURT DIŞI SANIĞI-

Çetin, Koman ile ilgili Cumhuriyet Başsavcılığı İstanbul Adli Tıp Kurumu Başkanlığı'ndan sanığın cezaevi koşullarında kalmasının sağlığı ve tedavisi açısından tehditler oluşturup oluşturulmadığı konusunda rapor alındığını anımsattı. Çelik, "Raporda, sağlığı açısından tehlike bulunmadığı yönünde rapor gelmiş bulunmaktadır. Sanığın üzerine atılı suçun niteliği de gözetilerek tahliyesi yerine tam teşekküllü hastanede tedavisine yardımcı olunmasını sağlayacak şekilde devamlı tedavi için gönderilmesine karar verilmesi" dedi.

Avukatı Celal Çelik ise savcının atıfta bulunduğu raporda müvekkilinin sağlık koşullarının sağlamadığı halde cezaevinde kalabileceğine ilişkin bir durumdan söz edilmediğini belirtti. Koman'ın cezaevinde birlikte kaldığı sanıklar Kamuran Orhon ile Kenan Deniz'in de 70 yaşını aştığını belirten Çelik, müvekkiline diğer sanıkların yaşları nedeniyle yardımcı olamadığını ve sağlık durumuna ilişkin tanık olarak dinlenmesini istedi. Kısa bir ara vererek tahliye talebini değerlendiren Mahkeme heyeti, Teoman Koman'ın sağlık durumuyla ilgili tanık dinlenmesine yer olmadığına karar verdi. Mahkeme Başkanı Köksal, Koman'ın daha önceden Adli Tıp Kurumu'ndan alınan raporu ve sanığın gözlemlenen hali nazara alarak tutuklu kalmasının sağlığı yönünden sakıncalı olabileceğini belirterek, tahliyesine karar verildiğini açıkladı. Köksal, 77 yaşındaki emekli Orgeneral Koman için yurt dışı yasağı getirildiğini de ifade etti. Duruşmaya yarın iddianamenin okunması ile devam edilecek. (ANKA/SON)

(YE/OLÇ) - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel 28 Şubat Davası (3/son): Teoman Koman'ın Tahliyesine Karar Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement