3 Boyutlu Kat'ı Sanatı Sergisi - Son Dakika
Güncel

3 Boyutlu Kat'ı Sanatı Sergisi

3 Boyutlu Kat\'ı Sanatı Sergisi

Mihrinur Gülal, Günsu Atalay ve Serdar Atalay'ın" 3 Boyutlu Kat'ı Sanatı" sergisiyle devam ediyor.

23.03.2013 12:47

Turgutreis Belediyesi Şevket Sabancı Kültür ve Sanat Merkezi'nin unutulmaya yüz tutmuş sanatlara tekrar hayat verme ve gelecek kuşaklara tanıtma çalışmaları Mihrinur Gülal, Günsu Atalay ve Serdar Atalay'ın" 3 Boyutlu Kat'ı Sanatı" sergisiyle devam ediyor.

Mavi Galeride gerçekleşen açılışa Turgutreis Belediye Başkanı Mehmet Dinçberk, Halkla İlişkiler Müdiresi Fulya Arıkan, İtfaiye Amiri Zekeriya Bayırlı, Turgutreis'in yetenekli bateristi Baha Bayırlı ve sanatseverlerin katılımıyla gerçekleşti.

Sanatçılardan Mihrinur Gülal açılış konuşmasında" Emekli olduktan sonra varlığımızı ortaya koymak için araştırmalara girdim. Tesadüf eseri arkadaşım Günsu Atalay da bu sanatı yaparken gördüm ve onlara katıldım. Kat'ı sanatı keserek yapılan bir süsleme sanat. Biz üç arkadaş ı 15.yy dan bu yana unutulmaya yüz tutmuş olan Kat'ı Sanatını yeniden yaşatmak ,insanlara öğretmek ve zevklerimizi tatmin etmek için çalışmalara başladık. Bu sanatı yapmaktan büyük bir keyif alıyoruz. Bugüne kadar birçok yerde sergi açtık, çok ilgi gördü ve sevildi. Aydın'da yaşıyorum ama Turgutreis'i çok seviyorum. Turgutreis Belediyesinin sanata ve sanatçıya verdiği önem ve bu alandaki başarılarını takdir ediyorum. Emeği geçen herkese çok teşekkür ederim. Farklı bir sanat dalı olan Kat'ı sanatını sizlerle paylaşmaktan çok mutluyuz." Dedi.

Turgutreis Belediyesi Başkanı Mehmet Dinçberk açılış konuşmasında" Birbirinden değerli sanat dallarını sanatseverlerle buluşturma çalışmalarımız yeni bir sergimizle devam ediyor. Sanatçılarımızın değerli elleriyle yaptıkları eşsiz güzelliklere sahip eserleri hep birlikte izleyeceğiz. Emeklerine teşekkür eder, başarılarının devamını dilerim." Dedi. Açılış konuşmasının sonra sanatçılara teşekkür belgelerini takdim ederek sergi kurdelasını kestiler.

Ve bu gün bu sanata hayat veren üç sanatçımız bir araya gelerek 51 eserden oluşan 3 Boyutlu Kat'ı Sanatı sergisi ziyaretçiler tarafından çok beğenildi. Kaçırılmaması gereken sergi 01 Nisan 2013 tarihine kadar Hafta İçi 10:00-20:00 Cumartesi 10:00-17:00 saatleri arasında ziyarete açıktır.

26 Mart Saat 14:00-16:00 saatleri arasında yapacakları atölye çalışması ile Kat'ı sanatının inceliklerini katılımcılara göstereceklerdir.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 3 Boyutlu Kat'ı Sanatı Sergisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement