3 yıldır devam eden Gezi Parkı davasında kritik gün: Son savunmalar yapılacak - Son Dakika
Güncel

3 yıldır devam eden Gezi Parkı davasında kritik gün: Son savunmalar yapılacak

3 yıldır devam eden Gezi Parkı davasında kritik gün: Son savunmalar yapılacak

17 sanığın yargılandığı Gezi Parkı davasında nihai sonucun bugün çıkması bekleniyor. Haklarında ağırlaştırılmış müebbet istenen Osman Kavala ile Ayşe Mücella Yapıcı'nın yanı sıra 20'şer yıl hapsi istenen 6 sanık mütalaaya karşı son savunmalarını verecek.

22.04.2022 11:14  Güncelleme: 11:25

17 sanıklı Gezi Parkı davasında bugün son kez savunmalar yapılacak. Sanıkların mütalaaya yapacağı savunma sonrası kesin kararın çıkması bekleniyor.

SAVCININ TALEBİ KAVALA VE YAPICI İÇİN AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET

Duruşma savcısı ara celsede sunduğu mütalaasında, sanıklar Osman Kavala ve Ayşe Mücella Yapıcı için TCK'nin 312. maddesi uyarınca "Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Hükûmetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis talebinde bulundu.

Diğer sanıklar Çiğdem Mater Utku, Ali Hakan Altınay, Mine Özerden, Şerafettin Can Atalay, Tayfun Kahraman, Yiğit Ali Ekmekçi'nin ise "Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Hükûmetini ortadan kaldırmaya teşebbüse yardım etme" suçundan 15'er yıldan 20'şer yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi.

MEHMET ALİ ALABORA'NIN DA ARALARINDA BULUNDUĞU İSİMLERİN DOSYASI AYRILDI

Yakalamalı sanıklar Ayşe Pınar Alabora, Henry Jack Barkey, Can Dündar, Gökçe Yılmaz, Handan Meltem Arıkan, Hanzade Hikmet Germiyanoğlu, Memet Ali Alabora, Yiğit Aksakoğlu ve İnanç Ekmekçi hakkındaki dosyanın ise ayrılması istendi.??

Son Dakika Güncel 3 yıldır devam eden Gezi Parkı davasında kritik gün: Son savunmalar yapılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • Bulent Cebeci: Osman Kavala serbest kalır 1 1 Yanıtla

Advertisement