30 Kez Yakalandı, Yine Dolandırmaya Kalktı - Son Dakika
Güncel

30 Kez Yakalandı, Yine Dolandırmaya Kalktı

30 Kez Yakalandı, Yine Dolandırmaya Kalktı

Haber - Kamera.İstanbul'da kredi alacağını söyleyerek gittiği banka şubelerindeki personele kendisini gümrükçü olarak tanıttıktan sonra sözde ucuz "İpone" cep telefonu getireceğini söyleyip para topladığı öne sürülen Osman Güler(46) yakalandı.

25.01.2012 15:15

"kimseye bir şey satmadım hayali bir şeyi almaya kalktılar"

Haber - Kamera : Mehmet AKTARAN, İstanbul DHA

İstanbul'da kredi alacağını söyleyerek gittiği banka şubelerindeki personele kendisini gümrükçü olarak tanıttıktan sonra sözde ucuz "İpone" cep telefonu getireceğini söyleyip para topladığı öne sürülen Osman Güler(46) yakalandı. Son kurbanı bankacı Esra A.?dan para alırken Güven Timleri tarafından gözaltına alınan Osman Güler'in 25 gün önce hapisten çıktığı öğrenildi.

İstanbul'daki çeşitli banka şubelerinde çalışan personelin dolandırıldıkları yönündeki şikayetleri üzerine polis tarafından soruşturma başlatıldı. Sözde kredi başvurusu için bankaya gelen kişinin önce personelle dostluk kurduğu, gümrükçü olduğunu söyleyerek yurt dışından ucuz ipone getirtebileceğini söyleyerek para topladığı anlaşıldı. Zanlının bu yöntemi kullanarak 7 kişiyi dolandırdığı tespit edildi.

İncelenen bankanın güvenlik görüntülerinden bu kişinin benzer suçlardan daha önce 30 kez polis tarafından yakalanan Osman Güler olduğu belirlendi. 25 gün önce hapisten çıktığı öğrenilen Osman Güler Beyoğlu bölgesinde Güven timleri tarafından takibe alındı. Bir süre sonra bankacı Esra A.?dan sözde getireceği İpone için para alan Osman Güler suçüstü gözaltına alındı. Asayiş Şube Müdürlüğüne getirilen Osman Güler mahkemeye sevk edildi. Zanlı Güler, sevk sırasında kendisini görüntüleyen basın mensuplarına, "Kimse 10 liralık eşyayı 5 liraya almasın. Kimseye bir şey satmadım hayali bir şeyi almaya kalktılar" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 30 Kez Yakalandı, Yine Dolandırmaya Kalktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement