4. VJ FEST ISTANBUL
Uluslararası Canlı Video Performans Festivali vjfestist.org
1-4 Haziran Atölyeler: Galatasaray ITM, Beyoğlu
2-4 Haziran Performanslar: Mute Club, Beyoğlu
Video Jokeylik yeni bir sanattır. VJ, müzik için görsel alanlar yaratır. Bunu canlı olarak yapması eğlence ortamını daha renkli kılar. Gözlerimize duyduklarımızla değişebilecek formlar verir. Bilgisayar için yazılan VJ programları canlı video performansları için özelleşmiştir.Video Jokeylik dünyanın büyük şehirlerinde bir meslek olarak gelişmekte ve teknolojik gelişmelerle üretim alanını genişletmektedir.
Tüm bunları tartışmak, VJ performanslarını ve canlı görsel projeleri sergilemek için VJ FEST ISTANBUL dördüncü kez düzenleniyor. Bağımsız olmasına çabaladığımız festivalin amacı VJ'liğin sosyal eylem alanında gösterilmesi ve bilgi paylaşılmasıdır.
1-4 Haziran'daki festivale 33 video ve ses sanatçısı katılacak. Almanya, Andora, Brezilya, Fransa, Hollanda, İspanya, Meksika ve Türkiye'den katılacak VJ, DJ ve AV sanatçıları gündüzleri atölye çalışmaları ve 2-4 Haziran gecelerinde performans ve partiler gerçekleştirecek. Katılımın ücretsiz olduğu etkinlikler Beyoğlu'ndaki Mute Club'da. Fransız VJ Opie "canlı sinema" gösterisinde sinemayı seyirci önünde eş zamanlı kurgulayacak. Almanya'dan PSM! "canlı elektronik sinema" yapacaklar. Hollanda'dan VJ Camp Attack Visuals çöplükten yaptığı robotları "Robotların Savaşı"nda canlı oynatacak. Fransız Fedayi Pacha, Türkiye'den Cotton AV, Mondual, Baran Güleşen canlı audio-video performans sergileyecekler. Partileri renklendirecek yabancı VJler Almanya'dan Licht+Spiel ve A Free Mind, Andora'dan VJ Granda, Hollanda'dan Alerta, Illuminator, Zanne, Roborant, Goto10, Illuminator, Meksika'dan VJ Dogon, Türkiye'den Vidbeat, Vjunk ve Zebraçizgisiadam. Bu senenin misafir DJleri Brezilya'dan DJ Djiiva ve Barcelona' dan Oscar Babani (Superfreak) tekno çalacaklar. Ser-touch, Duniq, Nadr ve Bessumi yerli DJlerimiz.
Atölyelerde Ekmel Ertan Amber festivalini anlatırken Ersan Ocak ise video sanatı hakkında konuşacak. "Stop-motion Lighting, VJ Softwares, Live Video Mixing" başıklarındaki atölyeler İngilizce olarak yapılacaktır. Yeni VJ'ler yetiştirmek amacındaki festivalde herkese açık olan atölye çalışmaları 1 Haziran Perşembe 12.00'de başlayacak, 4 gün sürecektir.Festivale katılım ücretsizdir. Daha fazla bilgiye vjfestist.org'dan ulaşabilirsiniz.
Gündüzleri atölyelerle bilgi paylasimi, geceleri performans ve partiler...bir sürü video, bir sürü müzik...VJ FEST!
2008'de Türkiye'deki ilk VJ festivali olarak başlayan festivale bugüne kadar 18 farklı ülkeden 46 VJ katıldı, üç senede 90'dan fazla sanatçı kulüplerde, sinema salonunda ve açık havada canlı performans gerçekleştirdi, atölyelerde bilgilerini paylaştı. Festival videolarına www.vimeo.com/vjfestist'den, fotoğraflara vjfestist.org/gallery 'den ulaşabilirsiniz.
Son Dakika › Güncel › 4. Vj Fest Istanbul - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.