48. Ulusal Nöroloji Kongresi - Son Dakika
Güncel

48. Ulusal Nöroloji Kongresi

48. Ulusal Nöroloji Kongresi

Türk Nöroloji Derneği Başkanı Prof.Dr.Ersin Tan, hekimlerin verdiği raporların bürokrasi tarafından reddedilmesinin büyük bir sorun olduğunu söyledi.

19.11.2012 17:59

Türk Nöroloji Derneği Başkanı Prof.Dr. Ersin Tan, hekimlerin verdiği raporların bürokrasi tarafından reddedilmesinin büyük bir sorun olduğunu söyledi.

Türk Nöroloji Kongresi tarafından bu yıl 48'incisi düzenlenen Ulusal Nörolojik Kongresinde bu yıl bir ilke imza atıldı. Antalya Belek'te Maritim Pine Beach Otel'in Kongre Merkezi'nde yapılan toplantıda hasta ve hasta yakınları ile ilgili özel bir çalışma yapıldı. Hasta dernekleri ile uzmanların bir araya geldiği toplantıda son yıllarda yapılan bilimsel çalışmalar ve hastaların sorunlarına değinildi.

Toplantıda nörolojik hastalıklarla mücadele eden hastaların sorunları dile getirildi. ALS-MHN Derneği Yönetim Kurulu Üyesi ve 20 yıldır ALS ile mücadele eden Göz Doktoru Alper Kaya, internet ortamında son gelişmeleri takip ettiğini belirterek "Mesleğimin avantajlarını kullanıyorum ancak diğer hastalar benim kadar şanslı değil" dedi. ALS hastalarının önemli bir bölümünün evlerinde elektrikle çalışan solunum cihazları sayesinde yaşamlarını sürdürdüğünü dile getiren Kaya, " Türkiye'de elektrik kesintisi nedeni ile birçok hastamızı kaybediyoruz" diye konuştu.

Türkiye'de yüz bin kas hastasının bulunduğunu söyleyen Kaya, özlük haklarını istediklerini bildirdi.

HASTALIĞI TANIMAMAK

Alzheimer, Als ve MS gibi hasta ve hasta yakınlarının sorunlarına değinilen toplantıda en çok şikayet edilen konuların başında hastalığı tanımamak, evde bakım hizmetlerinin olmaması, hastaların iş imkanının ve rehabilitasyon merkezlerinin olmaması gibi sorunların geldiği belirtildi.

AKRABA EVLİLİKLERİ

Toplantıda bir konuşma yapan Türk Nöroloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Ersin Tan, önemli konulardan birinin de bürokratik engeller olduğunu belirtti. Hekimlerin verdiği raporları bürokrasinin reddetmesinin büyük bir sorun olduğunu kaydeden Prof.Dr. Tan, ayrıca akraba evliliği sorununa da değinerek "Türkiye'de akraba evlilikleri yüz karasıdır" şeklinde konuştu.

Hastaların suistimal edildiğine dikkat çeken Prof.Dr. Tan, ilaç niyetine bitkisel ürünler satan kişileri şarlatan olarak adlandırdı. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel 48. Ulusal Nöroloji Kongresi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement