5 Günlük Bebeğe Katarakt Ameliyatı - Son Dakika
Güncel

5 Günlük Bebeğe Katarakt Ameliyatı

5 Günlük Bebeğe Katarakt Ameliyatı

Adana'da 11 Ocak'ta doğan Mustafa Çimen, dünyaya geldikten 5 gün sonra bulanık görmeye neden olan katarakt hastalığı nedeniyle iki gözünden de ameliyat edildi.

17.01.2013 11:03

Adana'da 11 Ocak'ta doğan Mustafa Çimen, dünyaya geldikten 5 gün sonra bulanık görmeye neden olan katarakt hastalığı nedeniyle iki gözünden de ameliyat edildi.

Doğum sonrası Mustafa bebeğin göz bebeklerindeki siyah lekeyi fark eden annesi 37 yaşındaki Ebru Çimen, özel sağlık merkezinde görevli Göz Hastalıkları Uzmanı Dr. Metin Mürşitoğlu'na başvurdu. Yapılan muayenede Mustafa bebeğin iki gözünde de yeni doğan bebeklerde görülme oranı 20 binde 1 olan doğuştan gelen katarakt saptandı. Dr. Metin Mürşitoğlu, lazer teknolojisi kullanarak bir saat süren ameliyatla minik Mustafa'nın gözlerindeki kataraktları aldı. Doğuştan gelen kataraktlarda erken teşhisin önemli olduğunu belirten Dr. Mürşitoğlu, 3 yıl sürecek tedavinin yeni başladığını belirtti. Mürşitoğlu, "Mustafa bebeğin tedavisinin tamamlanması için 2- 3 yaşına kadar gözlük veya lens takması gerekecek. Büyüyünce yapılacak ikinci ameliyatla da tedavisi tamamlanıp, gözlerinde sorun kalmayacak" dedi.

KATARAKTIN YENİ DOĞANLARDA ERKEN FARK EDİLMESİ ÖNEMLİ

Doğuştan gelen kataraktın görüldüğü andan itibaren ameliyat edilmesi gerektiğini belirten Dr. Metin Mürşitoğlu, şöyle devam etti:

"Bu yeni doğanlarda 20 binde bir görülen bir durumdur. Ayrıca bu kadar erken fark edilmesi çok önemlidir. Yeni doğanlarda katarakt, göz bebeklerindeki siyah noktadan, bebeklerin objelere karşı ilgisizliğinden fark edilebilir. Hatta çekilen fotoğraflarda, gözün üzerinde çıkan kırmızı refle sağlık demektir. Bu yoksa bile aileler yeni doğanlarda katarakttan şüphelenebilir. Doğuştan gelen katarakt, görüldüğü andan itibaren mutlaka ameliyatla alınmalıdır." - Adana

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 5 Günlük Bebeğe Katarakt Ameliyatı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement