66 Yaşında Kur'an-ı Kerim'i Öğrenip Belge Aldı - Son Dakika
Güncel

66 Yaşında Kur'an-ı Kerim'i Öğrenip Belge Aldı

66 Yaşında Kur\'an-ı Kerim\'i Öğrenip Belge Aldı

Bursa'nın İnegöl ilçesinde, öğrenci bulunamadığı için uzun süre kapalı kalan Sanayi Kur'an Kursu'nda mezuniyet sevinci yaşandı.

31.05.2013 15:26  Güncelleme: 15:35

Bursa'nın İnegöl ilçesinde, öğrenci bulunamadığı için uzun süre kapalı kalan Sanayi Kur'an Kursu'nda mezuniyet sevinci yaşandı.

İnegöl Müftülüğü'nce tayin edilen Adem Koç tarafından verilen kursta yaşları 16 ile 66 arasında değişen 22 vatandaş Kur'an-ı Kerim okumayı öğrenip belge aldı. 12 Aralık 2012 tarihinde başlayan kurs 31 Mayısta Cuma sona erdi. Kursa katılanların bazıları Kur'an-ı Kerim'i yeni öğrenirken, bazıları ise biraz daha geliştirdi. Kursta Kur'an-ı Kerim'in yanı sıra dini bilgiler de verildi.

İnegöl Müftüsü Bayram Canbey'in de katıldığı törenle kursiyerlere belgeleri verildi. Kurs öğretmeni Adem Koç, "Hiç Kur'an-ı Kerim'i bilmeyen kardeşlerimiz vardı. Tam dönem olmamasına rağmen herkes tam dönemmiş gibi derslerine devam etti. İlk başta 28 kişi kursumuza katıldı. Bunların içerisinde kursumuza devam etmeyenler oldu. Fakat 22 tanesi devam ederek Kur'an-ı kerim okumayı öğrendi. En yaşlı kursiyerimiz Altınel Koltuk'un sahibi 66 yaşınaki Sami Demir amcamız. O da ikinci cüze geçti. Kursumuz yaz ve dönem kurslarıyla devam edecek. Bu kursumuz hiç kapanmayacak. Kursumuza talepler zaten artıyor. Buraya masa tenisi getirdik, çocuklarımız eğlensin diye. Önümüzde boş bir alan var. Çocuklarımız sosyal faaliyetlerini yapsınlar diye biraz daha düzenleyeceğiz" dedi.

Kursun en yaşlı kursiyeri Sami Demir, "Kur'an okumayı hiç bilmiyordum, Adem hocamız sayesinde bu yaşta öğrendim. Allah herkese nasip etsin" dedi.

Konuşmaların ardından kursa katılanlara belge ve çeşitli hediyeler verildi. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel 66 Yaşında Kur'an-ı Kerim'i Öğrenip Belge Aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement