8. İstanbul Lale Festivali "Lale Zamanı Sergisi" ile Başladı - Son Dakika
Güncel

8. İstanbul Lale Festivali "Lale Zamanı Sergisi" ile Başladı

8. İstanbul Lale Festivali "Lale Zamanı Sergisi" ile Başladı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ve Nisan ayı boyunca devam edecek olan 8.İstanbul Lale Festivali, "Lale Zamanı Sergisi" ile başladı.

01.04.2013 21:19

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ve Nisan ayı boyunca devam edecek olan 8. İstanbul Lale Festivali, "Lale Zamanı Sergisi" ile başladı.

Lale Zamanı Sergisi'nin açılışına, tezhip sanatçısı ve Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi (MSGSÜ) Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr. Münevver Üçer, tezhip sanatçısı Reyhan İsen, kalemişi sanatçısı MSGSÜ Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr. Kaya Üçer, İbrahim Karahayı, heykeltıraş Hüseyin Suna katıldı. Serginin açılış konuşmasını yapan Münevver Üçer, "Tezhip sanatı artık kağıttan heykele doğru bir dönüş yaptı. Bu bizim iki yıllık bir emeğimiz. Ben acizane tezhip sanatını 21. yüzyıla taşıyarak onları tablo haline getirmeye çalıştım. Bunları yaparken zarafetini, inceliğini, ihtişamını yeniden vurgulamaya çalıştık. Elimizden geldiğince bir şeyler yapmaya çalıştık" dedi.

Lale Zamanı Sergisi, Dolmabahçe Sanat Galerisi'nde 1-12 Nisan tarihleri arasında sanatseverler tarafından ziyaret edilebilecek. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel 8. İstanbul Lale Festivali 'Lale Zamanı Sergisi' ile Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement