ABD'de Öldürülen 3 Müslüman Genç İçin Tören Düzenlendi - Son Dakika
Güncel

ABD'de Öldürülen 3 Müslüman Genç İçin Tören Düzenlendi

ABD'nin Kuzey Carolina eyaletinde, farklı kesimlerinden ve inançlardan yüzlerce kişi, 3 gün öldürülen 3 Müslüman genci, "Dua Akşamı" adıyla düzenlenen törende andı.

13.02.2015 07:48  Güncelleme: 09:38

ABD'nin Kuzey Carolina eyaletinde, farklı kesimlerinden ve inançlardan yüzlerce kişi, 3 gün önce evlerinde uğradıkları silahlı saldırıda öldürülen 3 Müslüman genci, "Dua Akşamı" adıyla düzenlenen törende andı.

ANMA ETKİNLİĞİ DÜZENLENDİ

Daha 20'li yaşlarındayken kapılarına dayanan komşuları Craig Stephens Hicks tarafından katledilen üç Müslüman genç Deah Barakat, eşi Yusor Muhammed Ebu Salha ve Razan Muhammed için Raleigh kasabasında anma etkinliği düzenlendi.

MÜSLÜMANLAR TOPLU OLARAK AKŞAM NAMAZI KILDI

Kuzey Carolina Devlet Üniversitesi'nde yapılan tören öncesinde de kasabadaki Müslümanlar, etkinlik alanında toplu akşam namazı kıldı.

VALİ VE REKTÖRLERİN DE BULUNDUĞU YÜZLERCE KİŞİ KATILDI

Anma törenine Kuzey Carolina Valisi Pat McCrory, Kuzey Carolina Devlet Üniversitesi (North Carolina State University) Rektörü Randy Woodson ve Kuzey Carolina Üniversitesi (University of North Carolina) Rektörü Carol Flot'un da arasında bulunduğu yüzlerce kişi katıldı.

TÖRENE FARKILI KESİMLERDEN İNSANLAR KATILDI

"Dua Akşamı" adı verilen anma törenine eyaletin farklı kesimlerinden insanlar ile farklı inanç gruplarının katılması dikkati çekti. Yüzlerce katılımcıyı soğuk hava ve şiddetli rüzgar etkilemezken, rüzgardan mumlar yakılamadığı için kurbanları anmada cep telefonlarının ışıkları kullanıldı.

KATILIMCILAR IRKÇILIK YAPMADAN DESTEK VERMENİN ÖNEMİNİ VURGULADI

AA muhabirinin sorularını yanıtlayan bazı katılımcılar, katledilen üç gencin yaşamının ve yaptıklarının onurlandırılması gerektiğini belirterek, bu tür trajedilerde toplum olarak din, inanç ve ırk ayrımı yapmadan birbirlerine destek vermelerinin önemine işaret etti.




ABD\'de Öldürülen 3 Müslüman Genç İçin Tören Düzenlendi
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel ABD'de Öldürülen 3 Müslüman Genç İçin Tören Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (5)

  • rabia: dünyaya islamiyeti kötü tanıtan filistin ve ortadogu arapları yaptıklarının ceremesini ödüyor radikal islamcılar dünyanın vampiri. . . . ecnebiler gayrı müslümler her muslümanı radikal islamcı sanıyor öldüren dümbük kadar radikal vampirlerde ortak bu cinayete 1 9 Yanıtla
  • KİM NEDEN NİÇİN NİYE NASIL: müslüman öldürünce terörist yahudi hiristiyan başka dinden öldürünce mübah cumhuriyet gazetesi nerde karikatüristlere sahip çıkıyordu bunlarla ilgili haber yaptımı destek varmı yok fransadaki destek amerikada niye yok biz fransadakinede amerikadakinede karşıyız ama öbür taraf sadece kendisine yapılana karşı o zaman tetik çeken müslümanlarada savunma hakkı verirlir öylemi allah yolunda 7 2 Yanıtla
    İNSAN HERYERDE İNSAN: kardeş doğru yahudi hiristiyan dininde insan öldürme yazmıyor onlar yüzyıllarca müslüman öldürdü öldürüyor niye 3 0
  • sedat: allah sonsuz rahmet eylesin katilleri için yaşasın çehendem. . . 6 0 Yanıtla
  • VATANDAŞ: Mevlam Rahmet Eylesin. Anma törenide nedense gavurca yapılmış mumlar, resimler , fotolar vs. . . o farklı kesimlerden insanlar akşam namazına iştirak etti mi merak ettim biz onların mum yakma merasimlerine iştirak etmişiz. . . bu mum olayı tamamen hristiyan adeti kliselerde mum yakma olayından vs. . . gelir. Yazıkkk. 0 0 Yanıtla

Advertisement