Abdi İbrahim Yönetim Kurulu Başkanı'na Ödül - Son Dakika
Güncel

Abdi İbrahim Yönetim Kurulu Başkanı'na Ödül

Abdi İbrahim Yönetim Kurulu Başkanı\'na Ödül

İlaç firması Abdi İbrahim'in Yönetim Kurulu Başkanı Nezih Barut'a "Pharma Power Ödülü" verildi.

21.02.2013 16:43  Güncelleme: 16:41

İlaç firması Abdi İbrahim'in Yönetim Kurulu Başkanı Nezih Barut'a "Pharma Power Ödülü" verildi.

Abdi İbrahim açıklamasına göre, Adworks tarafından düzenlenen ve ilaç sektörünün temsilcilerini bir araya getiren "7. Pharma Power Konferansı"nda sektörün gelişimine sağladığı katkılardan dolayı Barut'a, "İlaç sektörünün duayeni" sıfatıyla "Pharma Power Ödülü" verildi.

Nezih Barut, törende yaptığı konuşmada, Türk ilaç sanayisinin geleceğini bugün alınan kararların belirleyeceğini belirterek, "Gelecekte ilaç sanayisinin ulusal firmalarla çok uluslu firmaların beraber hizmet verdiği, global bir üretim merkezi konumunda, yüksek ihracat yapabilen, teknolojisini Ar-Ge ile bütünleştirmiş bir yapıda olmasını, bugün alınacak kararlar belirleyecektir" dedi.

İlaç endüstrisinin rekabet gücünün ve verimliliğinin artırılması için öngörülebilir ve sürdürülebilir, istikrarlı bir ilaç politikası oluşturulması gerektiğini vurgulayan Barut, şöyle devam etti:

"İlaç bütçeleri endüstrinin sürdürülebilirliğini destekleyecek şekilde belirlenmelidir. Tasarrufa yönelik düzenlemelerde fiyat odaklı tedbirler terk edilmeli, endüstri ise araştırma-geliştirmeye, yatırımlara ve ihracata yöneltilmelidir. Bu kapsamda, endüstrimizin küresel bir oyuncu olması için gerekli stratejik destek sağlanırsa, global bir üretim merkezi konumunda, sadece iç pazara değil dış pazara da ürün sunarak yüksek ihracat yapabilen, uluslararası standartlardaki yüksek teknolojisini Ar-Ge ile bütünleştirmiş bir yapıya kavuşabileceğine inanıyoruz."

Muhabir: Musab Turan

Yayıncı: Affan Kulunyar - İSTANBUL

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Abdi İbrahim Yönetim Kurulu Başkanı'na Ödül - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement