Öğrencilerinden Başkan Çat'a Teşekkür Ziyareti - Son Dakika
Güncel

Öğrencilerinden Başkan Çat'a Teşekkür Ziyareti

Öğrencilerinden Başkan Çat\'a Teşekkür Ziyareti

Seydişehir'de kayıtlı bin öğrenciyi temsil eden bir gurup Açık Öğretim Lisesi öğrencisi, Belediye Başkanı Çat'a teşekkür ziyaretinde bulundu.

13.07.2013 10:36  Güncelleme: 10:37

Ziyarette Halk Eğitim Müdürü Hüseyin Yıldız ile Müdür Yardımcısı Celalettin Örküt yer aldı.

Seydişehir Belediye Başkanı Abdulkadir Çat eğitimin insan hayatında sürekli devam etmesi gereken bir süreç olduğunu belirtti. Başkan Çat; "Eğitim öncelikle insanın kendi içinde olmalı. Üniversitelerde okuyan çocuklarımıza hep önce kendinizi, sonra ailenizi, daha sonrada ülkenizi kurtaracaksınız derim.Önemli olan tahsilinizi içerden ya da dışarıdan değil,öğreniminizi devam ettirmenizdir Hem çalışıyorsunuz, hem eğitiminizi sürdürüyorsunuz.Bu çok güzel bir şey.İnsanların çoğu bu ikisini bir arada başaramıyor .Siz bu noktada özelliklisiniz, sizleri tebrik ediyorum.Sizin için yapabileceğimiz ne olursa hazırız. Bütün kesimlere hiç ayrımcılık yapmadan ,kısıtlı imkanlarımızla hizmet veriyoruz" dedi.

Belediye Başkanı Abdulkadir Çat,Eğitimin hep öncelikleri arasında olduğunu belirterek eğitime sağladığı katkıların bazılarını şöyle ifade etti: " Seydişehir'in en eski okulu olmasına rağmen 45 yıldır fiziki şartları yetersiz olduğu için eğitimini başka okullarda sürdüren Kız Meslek Lisesi için İzmir'deki işadamı Kadir Parıltı'yı ikna ettik ,500 bin lira para temin ettik. Kız Meslek Lisesi'nin inşaatına başlandı. Ayrıca Sağlık Meslek Lisesi derslik sayısı yeterli olmadığı için yeni bölümler açılamıyordu. Sağlık Meslek Lisesi mezunları yüzde 60'ı direk iş bulma imkanına sahip olduğu için talep gören bir okul. Ankara'da Sn. Saliha Ulaşan'dan 700 bin lira bağış temin ettik, inşaatına başlandı.Şimdi yine dayımın kızından 500 bin lira para temin eğitimde kullanılması için.Yani belediye olarak sadece cadde yapalım ,galericileri taşıyalım ,Kuğulu Parkı 3 katı büyütelim,Seydişehir'in 100 yıllık su sorununu çözdük ,Hanımlar Lokali açtık, Kültür Sanat Evini bitirdik, kültür sarayının yüzde 70'ini tamamladık demiyoruz. Eğitim projelerine de destek veriyoruz. Halk Eğitimdeki kurslarının fiziki koşullarının yetersiz olduğunu gördüm. Ailelerine bir katkı sağlamak,el becerilerini geliştirmek için bir şeyler öğrenmeye çalışan hanımefendiler için eski iş merkezimizin 2. katında dershaneler tahsis ederek derli toplu eğitim görmelerini sağlayacağız" dedi.

Seydişehir Halk Eğitim Müdürü Hüseyin Yıldız;" Sayın Başkanım hala okuma hevesinde olup.Okula devam eden bu arkadaşlarımıza sağlamış olduğunuz imkan takdire şayan.Bu konuda göstermiş olduğunuz desteğe hem kurumum adına hem arkadaşlar adına teşekkür ederim.Halk Eğitimimize sağlamış olduğunuz faydalar ortadadır.Bunun en güzel örneği de Seyyit Harun iş merkezinde bize sağlamış olduğunuz dershaneler .Arkadaşlarımızı bu yıl orada misafir edeceğiz.Kurs açarak en kısa sürede liseyi bitirmelerini istiyoruz.Biz bu arkadaşlarımızı üniversitede görmek istiyoruz. Açık Lise'de okuyan bu öğrencilerimizin ülkemize, milletimize faydalı görevler almalarını temenni ediyoruz" dedi.

Halk Eğitim Müdür Yardımcısı Celalettin Örküt ise Halk Eğitim Merkezi olarak ve bazı meslek liselerinde açıkta okuyan öğrencilerin kayıt işlemlerini danışmanlık ve kitap işlemlerini yürüttüklerini ifade etti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Öğrencilerinden Başkan Çat'a Teşekkür Ziyareti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement