'Adana'nın Yeri Sabancı Ailesi'nde Ayrı' - Son Dakika
Güncel

'Adana'nın Yeri Sabancı Ailesi'nde Ayrı'

\'Adana\'nın Yeri Sabancı Ailesi\'nde Ayrı\'

Akbank Yönetim Kurulu Başkanı Suzan Sabancı Dinçer, Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz'ı ziyaret etti.

03.01.2013 14:44

Akbank Yönetim Kurulu Başkanı Suzan Sabancı Dinçer, Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz'ı ziyaret etti. Suzan Sabancı Dinçer, Akbank'ın Adana'da kurulduğunu vurgulayıp, "Adana'nın yeri Sabancı Ailesi'nde ayrıdır" dedi.

Suzan Sabancı Dinçer, beraberinde Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşıgil ile birlikte Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz'ı makamında ziyaret etti.

Aldırmaz, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirip, "Akbank'ın Adana'da yeri çok özeldir. Sabancı Ailesi'nin de Adana'da özel bir yeri var. Kültür, sanat, ekonomik ve sanayi alanlarında büyük hizmetleri olmuştur. Akbank'ın adı da Adana Kayseri Bankası'dır" dedi.

Akbank'ın 1948'de Çukurova'daki pamuk üreticilerine finansman sağlamak amacıyla Adana'da kurulduğunu, kente büyük yatırımlar yapan merhum iş adamı Hacı Sabancı'yla da tanışma şansı olduğunu anlatan Zihni Aldırmaz, "Rahmetli bana sık sık nasihat ederdi. Bu tür insanlar azaldı. Hazine gibi insanlar" diye konuştu.

Suzan Sabancı Dinçer ise "Bizim için de Adana çok özel. Akbank ve birçok işletme burada kuruldu. Ancak işler büyüdükçe merkez İstanbul'a taşındı. Yine de Adana'nın yeri Sabancı Ailesi'nde ayrı" dedi.

Ziyaretin sonunda Zihni Aldırmaz, Suzan Sabancı Dinçer ve Hakan Binbaşıgil'e 'Adana'da Doğa ve Tarih' kitabını hediye etti.

(BY)(OA/AK) - Adana

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 'Adana'nın Yeri Sabancı Ailesi'nde Ayrı' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement