Adıyaman'da Sakal-I Şerif Kuyruğu - Son Dakika
Güncel

Adıyaman'da Sakal-I Şerif Kuyruğu

Adıyaman\'da Sakal-I Şerif Kuyruğu

Adıyaman'da, cuma namazının ardından ziyarete açılan Sakal-ı Şerif'i görmek isteyenler uzun kuyruklar oluşturdu.

29.04.2011 15:50

Adıyaman'da, cuma namazının ardından ziyarete açılan Sakal-ı Şerif'i görmek isteyenler uzun kuyruklar oluşturdu.

Kutlu Doğum etkinlikleri kapsamında Adıyaman'da cuma namazının ardından, müftülük tarafından Demokrasi Parkı'nda Sakal-ı Şerif ziyarete açıldı. Sakal-ı Şerif'i görmek için namaz çıkışı parkta toplananlar, uzun kuyruklar oluşturdu. Kuran okunmasıyla başlayan törene Adıyaman Valisi Nuri Okutan, AK Parti Milletvekili Şevket Gürsoy ve müftü Mehmet Öztürkçü'nün de aralarında bulunduğu çok sayıda vatandaş katıldı. Törenin açılışında konuşan Adıyaman Valisi Ramazan Sodan, "Bu tür etkinlikler oldukça faydalıdır. Bizler peygamberimizin gösterdiği yolda hareket edersek huzurlu ve mutlu oluruz. Tüm insanlık ona ve onun gösterdiği yola muhtaçtır. Peygamberimizden önceki dönemlerde kızlar diri diri öldürülüyor ve bu dönemin sona ermesini sağladı. Bu gün bizlerde onun güzellikleriyle onun gösterdiği yolda yürüyoruz" dedi.

Adıyaman Müftüsü Mehmet Ali Öztürkçü ise konuşmasında, etkinlikler kapsamında amacın Hz. Muhammed'i anlamak ve anlatmak olduğunu ifade etti.

Yapılan konuşmaların ardından kalabalık, bir görevlinin elinde tuttuğu Sakal-ı Şerif'e sırayla bakıp, öpmeye çalıştı. Zaman zaman kısa süreli izdihamın da yaşandığı etkinlik sırasında, Sakal-ı Şerif'i gören bazı vatandaşların gözyaşlarına hakim olamadığı görüldü. Motorlarla parka gül suyu püskürtülen törende ayrıca vatandaşlara lokum dağıtıldı. - Adıyaman

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Adıyaman'da Sakal-I Şerif Kuyruğu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement