Afganistan'da Kadın İstihdamına Destek Devam Ediyor - Son Dakika
Güncel

Afganistan'da Kadın İstihdamına Destek Devam Ediyor

Afganistan\'da Kadın İstihdamına Destek Devam Ediyor

Afganistan’da çeşitli alanlarda birçok projeyi hayata geçiren Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Cevizcan vilayetinde daha önce şehit aileleri, yetimler ve yardıma muhtaç ailelere yönelik düzenlemiş olduğu kurslara bir yenisini ekleyerek kadınlara yönelik meslek edindirme kursu açtı.

21.01.2016 11:09

Afganistan'da çeşitli alanlarda birçok projeyi hayata geçiren Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Cevizcan vilayetinde daha önce şehit aileleri, yetimler ve yardıma muhtaç ailelere yönelik düzenlemiş olduğu kurslara bir yenisini ekleyerek kadınlara yönelik meslek edindirme kursu açtı.

TİKA, Afganistan'da gerçekleştirdiği projelerle faaliyetlerine devam ediyor. Bu çerçevede Afganistan'da çeşitli alanlarda birçok projeyi hayata geçiren Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Cevizcan vilayetinde daha önce şehit aileleri, yetimler ve yardıma muhtaç ailelere yönelik düzenlemiş olduğu kurslara bir yenisini ekleyerek kadınlara yönelik meslek edindirme kursu açtı. TİKA tarafından açılan meslek edindirme kursu düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Cevizcan Kadın İşleri Müdürlüğü'nde düzenlenen törene Cevizcan Valisi Mevlevi Lutfullah Azizi, TİKA Mezar-ı Şerif Koordinatörü Kemal Kadir Karadoğan, Şibirgan Afganistan- Türkiye Dostluk Çocuk Hastanesi Koordinatörü Dr. Müslüm Kuzudişli, Cevizcan Kadın İşleri Müdürü NacibeKureyşi ve kursiyerler katıldı.

Kadın İşleri Müdürlüğünün talebi üzerine TİKA tarafından açılan kurstan Cevizcan'da yaşayan 90 kadın faydalanacak. Söz konusu kurslara Afganistan'da yoğun ilgi olduğunu belirten Cevizcan Kadın İşleri Müdürü NacibeKureyşi, kursa alınacak kadınların ihtiyaç sahiplerinin belirlenmesi için ön mülakat yapıldığını ve mülakata 600'den fazla kadının katıldığını kaydetti. Talebin yüksek olmasının sebebini insanların ciddi geçim sıkıntısı çektiklerine bağlayan Cevizcan Kadın İşleri Müdürü Kureyşi, Türkiye'nin bu alanda yaptığı yardımlar için müteşekkir olduklarını söyledi. Cevizcan Kadın İşleri Müdürü Kureyşi, Türkiye'nin Afganistan'a yaptığı yardımların hiçbir zaman unutulmayacağını ve özellikle bu kurslar sayesinde hayırlı bir iş yapıldığını ifade etti. TİKA'nın Cevizcan'da açtığı kursta kadınların, Kur'an-ı Kerim, bilgisayar, dikiş, mefruşat ve nakış alanlarında 6 ay eğitim alacağını ifade eden Cevizcan Kadın İşleri Müdürü Kureyşi, böyle önemli faaliyetlerin sürdürülmesinin faydalarına dikkat çekti.

Cevizcan Valisi Mevlevi Lütfullah Azizi ise Türkiye'nin Afganistan'da hiçbir amaç gütmeden yardım faaliyetlerini yürüttüğünü vurgulayarak bu yardımların sonraki nesiller tarafından hayırla yad edileceğini belirtti. TİKA Mezar-ı Şerif Koordinatörü Kemal Kadir Karadoğan da TİKA'nın Cevizcan'da gerçekleştirdiği projelere değinerek daha önce de kapasite geliştirme ve meslek edindirme kursları düzenlediklerini hatırlattı.

TİKA Mezar-ı Şerif Koordinatörü Karadoğan, açılışını yapacakları söz konusu kursun tüm masrafları ve malzemelerinin TİKA tarafından karşılanacağını belirterek, "Ayrıca ilerleyen zamanlarda erkeklere yönelik de meslek edindirme kursları açmayı planlıyoruz. Yeni hedefimiz inşaattan ziyade böyle meslek edindirme ve kapasite geliştirme kursları yapacağız" dedi. TİKA Mezar-ı Şerif Koordinatörü Karadoğan'ın konuşmasının ardından protokol üyelerince kurdele kesimiyle kursun açılışı gerçekleşti. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Afganistan'da Kadın İstihdamına Destek Devam Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement