Afganistan'daki Devlet Başkanlığı Seçimi - Son Dakika
Güncel

Afganistan'daki Devlet Başkanlığı Seçimi

Afganistan\'daki Devlet Başkanlığı Seçimi

BM Genel Sekreter Yardımcısı Feltman, adaylar arasında çıkan anlaşmazlığı gidermek için Kabil’e geldi.

12.09.2014 12:03

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreter Yardımcısı Jeffrey Feltman, Afganistan'daki devlet başkanlığı seçimine ilişkin adaylar arasında çıkan anlaşmazlığın giderilmesi için Kabil'e geldi.

Birleşmiş Millet Afganistan Yardım Misyonu (UNAMA) tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, dün akşam Afganistan'a gelen Feltman, adaylar Abdullah Abdullah ve Eşref Gani Ahmadzai ile görüştü.

Afganistan seçim sürecinin başarılı şekilde sona ereceğini belirten Feltman, iki adayın, anlaşmalara bağlı kalmasını istedi.

Feltman, "İki aday birkaç güne kadar açıklanacak olan seçim sonuçlarını kabul etmeli. Ulusal birlik hükümetinin kurulması üzerinde de adaylar verdiği sözü tutmalı. Ulusal birlik hükümeti, Afganistan için en iyi çözüm" diye konuştu.

BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, çarşamba günü, adaylar ile yaptığı telefon görüşmesinde, Ulusal birlik hükümeti kurulması üzerinde anlaşmaya varmalarını istemişti.

İki aday, üç ay önce, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin arabuluculuğu sonucu, oyların yeniden sayımına, seçim sonuçlarını bağlı kalmaya ve kazanan adayın ulusal birlik hükümeti kurması konusunda anlaşmıştı.

Geçen hafta ise Abdullah, oyların yeniden sayımında yolsuzluk yapıldığını öne sürerek, seçim sonuçlarını kabul etmeyeceğini açıklamıştı.

Afganistan'da yaklaşık 5 ay önce yapılan ikinci tur devlet başkanlığı seçimi hala sonuçlanmadı. Oyların defalarca sayılmasına rağmen, Abdullah, rakibi Ahmadzai'in hile ile daha fazla oy elde ettiğini öne sürerken, seçimi kendisinin kazandığını iddia ediyor.

Seçimin ilk sonuçlarına göre, Ahmadzai, Abdullah'tan yaklaşık bir milyon fazla oy kazanmıştı. - Kabil

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Afganistan'daki Devlet Başkanlığı Seçimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement