Afrikalı Büyükelçi ve Müsteşarlar Aksaray'ı Gezdi - Son Dakika
Güncel

Afrikalı Büyükelçi ve Müsteşarlar Aksaray'ı Gezdi

Afrikalı Büyükelçi ve Müsteşarlar Aksaray\'ı Gezdi

Aksaray'ın Güzelyurt İlçe Kaymakamlığı ve Gazi Üniversitesi Afrika Medeniyetleri Araştırma Merkezi tarafından organize edilen Hıdrellez Bahar Bayramı Kutlama Etkinlikleri çerçevesinde Aksaray'a gelen Afrika ülkelerinin büyükelçileri ve müsteşarları, bugün de Aksaray’ın tarihi ve kültürel mekanlarını gezdi.

07.05.2014 13:54

Aksaray'ın Güzelyurt İlçe Kaymakamlığı ve Gazi Üniversitesi Afrika Medeniyetleri Araştırma Merkezi tarafından organize edilen Hıdrellez Bahar Bayramı Kutlama Etkinlikleri çerçevesinde Aksaray'a gelen Afrika ülkelerinin büyükelçileri ve müsteşarları, bugün de Aksaray'ın tarihi ve kültürel mekanlarını gezdi.

Güzelyurt'ta düzenlenen Türk Kültür Gecesi'ne de katılan Afrikalı büyükelçi ve müsteşar heyeti, oyun havaları eşliğinde oynayarak doyasıya eğlendi. Tunus Büyükelçisi Mohamed Salah Tekaya, Moritanya Müsteşarı Abdullah Oğuz Murat, Sudan Büyükelçisi Osman Eldirdıeri ve Kongo Büyükelçisi Marsel Mulumba Thisimba'dan oluşan büyükelçi ve müsteşar heyetine Güzelyurt Kaymakamı Mustafa Duruk ile Belediye Başkanı Ünal Demircioğlu eşlik etti. İlk olarak Aksaray'ın Güzelyurt ilçesine bağlı Belisarma köyünü ziyaret eden Afrikalı heyet, burada sabah kahvaltılarını yaptıktan sonra Güzelyurt'ta bulunan Yüksek Kilise'yi gezdi. Yüksek Kilise'de Ortodoksların ayin yaptığı mekanları ziyaret eden Afrikalı heyet, buradan da yine Güzelyurt'ta bulunan Kilise Camii'ni ziyaret etti.

Kilise Camii'nden sonra Ankara'ya dönmek üzere yola çıkan Afrikalı heyete, Belediye Başkanı ve Kaymakam tarafından çeşitli hediyeler verildi. - AKSARAY

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Afrikalı Büyükelçi ve Müsteşarlar Aksaray'ı Gezdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement