Ağrı'dan Erzurum'a Sevk Sırasında Yolda Ölüm İddiası - Son Dakika
Güncel

Ağrı'dan Erzurum'a Sevk Sırasında Yolda Ölüm İddiası

Ağrı\'dan Erzurum\'a Sevk Sırasında Yolda Ölüm İddiası

Ağrı Devlet Hastanesi’nin yoğun bakım ünitesinde teknik bir arıza olduğu iddiasıyla Erzurum’a sevk edilen 5 hastadan 2’sinin yolda hayatını kaybettiği ileri sürüldü.

05.02.2015 20:29

Ağrı Devlet Hastanesi'nin yoğun bakım ünitesinde teknik bir arıza olduğu iddiasıyla Erzurum'a sevk edilen 5 hastadan 2'sinin yolda hayatını kaybettiği ileri sürüldü.

İddiaya göre, Ağrı Devlet Hastanesi'nin yoğun bakım ünitesinde meydana gelen bir teknik arıza nedeniyle, ambulanslarla Erzurum'daki hastanelere sevk edilen 5 hastadan Hüseyin Çeçen ve Keje Yalçın'ın yolda hayatını kaybetti. Konuyla ilgili açıklama yapan Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Ağrı Şubesi Hukuk Sekreteri Emin Bayram, "İlimizde sağlık sorunları biliyorsunuz ki yıllardır kangrene dönüştü. Bir türlü çözülemedi veya çözmek istemediler diyelim. Maalesef ocak ayının 29 unda ilimizin tek hastanesi olan Ağrı Devlet Hastanesi yoğun bakımında teknik bir arızadan dolayı 5 tane hastayı gece saat 02.00'de Erzurum'daki hastane ve hastanelere göndermek zorunda kalmışlardır oradaki hekimler ve yetkililer. ve bu hastalardan iki tanesi maalesef yolda vefat etmiştir. Teknik arızanın kimine göre oksijen sisteminden kimine göre başka bir sistemden mevcut oluşan teknik arızanın neden kaynaklandığı çokta önemli değil. Önemli olan böyle kritik bir noktada gecenin bir yarısı yoğun bakım gibi bir yerde olası teknik arızaların önüne geçebilecek önlemlerin alınmaması ve gecenin bir yarısı oluşan teknik arızadan dolayı yoğun bakımdan 5 hastanın Erzurum'a ambulanslarla sevk edilmesi ve bunlardan 2 tanesinin yolda vefat etmesi. Ağrı Ses Şubesi olarak bu olayın takipçisi olacağız. Bu sorumlular hakkında ne gerekiyorsa ilgili mercilerin yapacaklarından kesinlikle eminiz. Buna inanıyoruz ve inanmak istiyoruz" dedi. - AĞRI

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Ağrı'dan Erzurum'a Sevk Sırasında Yolda Ölüm İddiası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement